Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.04.2015.| 13:44

Prvi centar za medijaciju se otvara na Voždovcu 29. apila

(Foto: partners-serbia.org)
Otvaranje prvog Centra za mirno rešavanje sporova u lokalnoj zajednici najavljeno je za sredu, 29. april u 12 sati, kako se navodi u saopštenju organizacije "Partneri Srbija". Centar su, na teritoriji gradske opštine Voždovac, osnovali "Partneri za demokratske promene Srbija" ("Partneri Srbija"), Gradska opština Voždovac i Zaštitnik građana opštine Voždovac, a uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Uz učešće Zaštitnika građana opštine Voždovac i drugih sertifikovanih medijatora, građani će moći da dobiju besplatne usluge posredovanja-medijacije u cilju mirnog rešavanja sukoba u lokalnoj zajednici. Osnivanje Centra na teritoriji GO Voždovac predstavlja model po kom će se slični Centri za rešavanje sporova u lokalnoj zajednici razvijati i u drugim opštinama i gradovima u Srbiji.

Na prezentaciji će biti predstavljene i dosadašnje aktivnosti projekta "Lokalni ombudsman i medijacija" u okviru koga je Centar osnovan, i najavljene predstojeće aktivnosti koje imaju za cilj uspešnu primenu medijacije u lokalnim zajednicama Voždovac, Vračar, Pančevo, Subotica i Bačka Topola.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.