Izvor: eKapija | Sreda, 22.04.2015.| 09:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Cloud" pokretačka snaga nove tehnološke revolucije - U Beogradu održana konferencija o klaud kompjutingu

Međunarodna konferencija o klaud kompjutingu "Trust in cloud" održana je u organizaciji "Native Consulting" i "EuroCloud Star Audit Asocijacije" (ECSA), 20. i 21. aprila u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, u skladu sa regulativom i propisima Evropske komisije, asocijacija "EuroCloud" ima mandat da reguliše standardizaciju i sertifikaciju "Clouda" a tim povodom je Tobias Hollwarth, direktor ECSA održao predavanje na kom su prisutni dobili odgovore na brojna pitanja poput onih: Šta je "Cloud"? Uloga ECSA, Prednosti sertifikacije, ECSA Misija – Vizija – Vrednosti, ECSA Ekosistem.

Direktor "EuroCloud Star Audit" tom prilikom je istakao da je neophodno da se u Srbiji što pre otpočne sa procesom standardizacije "Clouda" upravo kroz saradnju države i IT kompanija, sistem integratora, cloud providera, telco kompanija, uz učešće sertifikacionih tela kao i konsultanata, jer "cloud" je pored mobility, social i big data jedna od 4 pokretačke snage nove tehnološke revolucije i napretka.

Na zatvaranju skupa je zaključeno da je "Cloud" potpuno potcenjen, ali da će omogućiti malim i srednjim kompanijama koje čine većinu da imaju pristup enterprise informacionim tehnologijama, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici iz uspešnih IT kompanija, sistem integratora, cloud providera, telco organizacija i sertifikacionog tela koji posluju u Srbiji kao što su HP, "Saga", BTR, "M&I Systems", SGS, "Orion", "Beotelnet", "Serbian Business Systems", "Mainstream", "ComTrade", "Coming Computer Engeneering", "Clodex", "Enel PS" kao i Direktor Direkcije za elektronsku upravu Republike Srbije, Dušan Stojanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.