NavMenu

"Cloud" pokretačka snaga nove tehnološke revolucije - U Beogradu održana konferencija o klaud kompjutingu

Izvor: eKapija Sreda, 22.04.2015. 09:47
Komentari
Podeli
Međunarodna konferencija o klaud kompjutingu "Trust in cloud" održana je u organizaciji "Native Consulting" i "EuroCloud Star Audit Asocijacije" (ECSA), 20. i 21. aprila u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, u skladu sa regulativom i propisima Evropske komisije, asocijacija "EuroCloud" ima mandat da reguliše standardizaciju i sertifikaciju "Clouda" a tim povodom je Tobias Hollwarth, direktor ECSA održao predavanje na kom su prisutni dobili odgovore na brojna pitanja poput onih: Šta je "Cloud"? Uloga ECSA, Prednosti sertifikacije, ECSA Misija – Vizija – Vrednosti, ECSA Ekosistem.

Direktor "EuroCloud Star Audit" tom prilikom je istakao da je neophodno da se u Srbiji što pre otpočne sa procesom standardizacije "Clouda" upravo kroz saradnju države i IT kompanija, sistem integratora, cloud providera, telco kompanija, uz učešće sertifikacionih tela kao i konsultanata, jer "cloud" je pored mobility, social i big data jedna od 4 pokretačke snage nove tehnološke revolucije i napretka.

Na zatvaranju skupa je zaključeno da je "Cloud" potpuno potcenjen, ali da će omogućiti malim i srednjim kompanijama koje čine većinu da imaju pristup enterprise informacionim tehnologijama, navodi se u saopštenju.


Na konferenciji su učestvovali predstavnici iz uspešnih IT kompanija, sistem integratora, cloud providera, telco organizacija i sertifikacionog tela koji posluju u Srbiji kao što su HP, "Saga", BTR, "M&I Systems", SGS, "Orion", "Beotelnet", "Serbian Business Systems", "Mainstream", "ComTrade", "Coming Computer Engeneering", "Clodex", "Enel PS" kao i Direktor Direkcije za elektronsku upravu Republike Srbije, Dušan Stojanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.