Izvor: eKapija | Utorak, 21.04.2015.| 14:12

Konferencija "eTurizam 2015" 9. maja u Beogradu

Druga po redu "eTurizam" konferencija, jednodnevni događaj o primeni interneta u turizmu i ugostiteljstvu, biće održana 9. maja u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu, saopštili su organizatori.

Kako se navodi, konferencija ukazuje na izuzetno veliki potencijal primene interneta i savremenih tehnologija u turizmu i deljenjem savremenih znanja na konkretnim primerima dobre prakse upoznaje turističku privredu sa svim mogućnostima koje nove tehnologije donose, kao i sa načinom njihove uspešne primene u turističkoj delatnosti. Na konferenciji govore predavači iz prakse i sa velikim iskustvom u primeni informacionih tehnologija u turizmu koji će pokazati kako se internet može iskoristiti u promociji ugostiteljskih objekata, ali i čitave destinacije.

Ove godine učesnike očekuje najmanje devet korisnih predavanja i dve panel diskusije. Najvrednija je informacija da će konferenciju svojim predavanjem otvoriti Gianluca Laterza, regionalni direktor "TripAdvisor"-a za Italiju, Tursku, Grčku, Istočnu Evropu, Kipar i Maltu. Među ostalim potvrđenim predavačima su: Nataša Blažin (marketing menadžer agencije "Webpro"), Istok Pavlović (internet biznis bloger), Marko Škorić (digital marekting manager u Turističkoj organizaciji Srbije), Nemanja Boljević (Nacionalna turistička organizacija Crne Gore), Ivan Brozović ("Degordian Agency") koji dolazi iz Zagreba, Ana Mirković (Digital Communication Institute), Andrea Babić i Branislav Čerubdžić ("Homepage"), Miloš Petrović (agencija MWEB) i drugi. Preliminarna agenda se nalazi na sajtu konferencije.

Cilj "e-Turizam" konferencije je da ona postane zamajac u novom talasu razmišljanja gde će se akcenat znatno više stavljati na primeni IKT u turističkom poslovanju, te da konferencija ubuduće postane oslonac razmene vodećih i savremenih znanja iz ove oblasti.

Konferencija je namenjena predstavnicima privrede turističko-ugostiteljskog sektora i studentima turizma, hotelijerstva, marketinga i sličnih usmerenja. Prijave se vrše preko sajta konferencije www.e-turizam.org. Kotizacije iznose 4.000 dinara za studente i 7.000 dinara za predstavnike privrede za prijave do 30. aprila.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.