Izvor: eKapija | Utorak, 21.04.2015.| 09:39

Počela izgradnja dijagnostičkog centra, škole i vrtića u Novom Pazaru

(Foto: tonp.rs)
U Novom Pazaru juče je položen kamen temeljac novog dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, a takođe počela je izgradnja škole i obdaništa u naselju Dojeviće, objavljeno je na sajtu grada.

Polažući kamen temeljac za dijagnostički centar premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će ta investicija biti završena sigurno do kraja godine i da građani ovog dela Sbrije više neće morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je dodao da će dijagnostički centar biti izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu, kako je rečeno, biće najsavremeniji medicinski uređaji, biološke i mirobiološke laboratorije i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, najsavremenija magnetna rezonanca

Kako je navedeno, buduća zgrada škole imaće 3100 metara kvadratnih i moći će da primi 1600 đaka u obe smene. U okviru škole biće izgrađena i fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih. U školi će se nalaziti kabineti za sve predmete koji će biti opremljeni najsavremenijom opremom, čime će postati jedna od najbolje opremljenih škola u Evropi.

Osim škole ovde će se graditi i novo obdanište površine 780 metara kvadratnih. Izgradnja novog vrtića od velike je važnosti za roditelje iz naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće.

Inače, vrednost radova je 7 mil EUR, a rezultat su dobre saradnje i prijateljskih odnosa grada Novog Pazara sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Završetak radova na oba objekta očekuje se do kraja 2015. godine.

Premijer Vučić je najavio izgradnju desetina kilometara puteva u Pazaru i okolini, kao i fabriku drvnopredađivačke industrije u Novom Pazaru i Raškoj, ali i saradnju sa Ujedinjenim arapskim Emiratima i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi se oživela sela na Pešteru.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.