Izvor: Indikator | Utorak, 21.04.2015.| 09:13

Raspisan tender za zakup zemljišta kod Herceg Novog

Crna Gora je raspisala međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup, od 30 do 90 godina, zemljište i akvatorij na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine, područje između Herceg Novog i Dubrovnika, s obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim objektima, objavili su danas podgorički mediji.

Ponude mogu biti dostavljene do 15. juna ove godine.

U uslovima, između ostalog, piše da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspešan operater najmanje dva hotelska kompleksa, kategorije najmanje četiri zvjezdice, te da mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju hotelima s najmanje četiri zvezdice.

Uz to, ponuđač mora imati vrednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 50 mil EUR i dokazati da je u poslednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i ukupan promet od najmanje 30 mil EUR.

Lokacija koja se nudi u zakup obuhvaća zemljište površine oko 30.600 metara kvadratnih i prostor akvatorija od oko 17.300 metara kvadratnih.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.