NavMenu

Šoping centar "Ušće" dobitnik LEED EBOM plakete

Izvor: eKapija Utorak, 21.04.2015. 09:04
Komentari
Podeli
Joseph Crea i Ivana MaksimovićJoseph Crea i Ivana Maksimović
Prestižna plaketa koja je dokaz LEED EBOM sertifikacije "Ušće" šoping centra, svečano je otkrivena u glavnom holu pred uglednim ličnostima iz oblasti zelene gradnje, navedeno je u saopštenju ovog tržnog centra.

- Plaketa koju ovde vidimo dokaz je velikog zalaganja svih zakupaca, kompanija "Confluence Property Management" i "MPC Properties", kao i naših partnera iz kompanije "ENERGO Energy Efficiency Engineering". Za dobijanje ovako prestižnog sertifikata, prošli smo kroz veoma složen trogodišnji proces, zadovoljili brojne i striktne kriterijume LEED-a, a operativnost i održavanje objekta prilagodili traženim standardima. Bili smo uspešni u ovom zadatku i ponosni smo na činjenicu da je Ušće jedan od prvih LEED EBOM sertifikovanih šoping centara ne samo u Evropi, nego i u svetu - rekla je Ivana Maksimović, izvršna direktorka "Confluence Property Management", kompanije koja upravlja "Ušće" šoping centrom.

Dobijanjem LEED EBOM sertifikata (LEED Certified Existing Building: Operations and Maintenance) u oblasti postojećih, operativnih objekata, "Ušće" je postalo prvi LEED sertifikovani šoping centar u Srbiji. Na ovaj način potvrđeno je da "Ušće" primenjuje najviše standarde u pet ključnih oblasti koje su u vezi sa zaštitom životne sredine i zdravljem čoveka: održivi razvoj, ušteda vode, energetska efikasnost, adekvatno korišćenje resursa i materijala i kvalitet unutrašnjeg prostora, navodi se u saopštenju.


LEED predstavlja klasifikacioni sistem održivosti i održivog razvoja i široko rasprostranjeni standard za projektovanje, izgradnju, operativnost i održavanje visoko kvalitetnih "zelenih" objekata. Primena LEED standarda garantuje da objekat koristi manje energije, da je efikasniji u poslovanju, da su uslovi boravka u njemu i kvalitet unutrašnjeg prostora, a pre svega kvalitet vazduha, na visokom nivou.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.