Izvor: Beta | Petak, 17.04.2015.| 13:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opština Ćuprija kupila halu i upravnu zgradu štamparije "Mladost"

Opština Ćuprija kupila je halu i upravnu zgradu nekadašnje štamparije "Mladost" u stečaju za ukupno 27 miliona dinara, kako bi ih ponudila budućim investitorima.

- Upravna zgrada od 850 kvadrata kupljena za 8,5 miliona dinara, a magacinska hala od 2.500 kvadrata za 18,5 miliona dinara, što je 30% od procenjene tržišne vrednosti tih nepokretnosti - rekao je agenciji Beta predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- Ovo je peta licitacija i nismo želeli da i ovoga puta propadne već da imamo halu koju ćemo ponuditi budućem investitoru. Time smo povećali imovinu opštine Ćuprija - rekao je Erić.

Erić je istakao da svaki investitor koji dodje u Ćupriju traži već gotovu halu gde će smestiti proizvodne pogone do izgradnje fabrike.

- U blizini hale nalazi se i industrijska zona, što će nam omogućiti privlačenje stranih investitora i zapošljavanje ljudi što je naš cill - rekao je Erić.

Štamparija "Mladost" je osnovana 1952. godine, a 2005. godine je prodata preduzeću "Živković" iz Jagodine. Novi vlasnik je prodao štampariju 2007. godine jagodinskoj firmi "Beta Trade", ali je 2009. godine Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.