NavMenu

Za infrastrukturne projekte 3,5 mil EUR - Poziv otvoren do 28. aprila 2015. godine

Izvor: eKapija Sreda, 15.04.2015. 12:23
Komentari
Podeli

U toku je poziv za podnošenje sažetih predloga projekata lokalne infrastrukture u 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije za koje je Evropska unija izdvojila 3,5 mil EUR. Selekcija i ugovaranje projekata će biti obavljena preko Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije pri Ministarstvu finansija (CFCU), a u okviru programa Evropski PROGRES. Poziv je otvoren do 28. aprila 2015. godine.

U okviru ukupne sume od 3,5 mil EUR, biće finansirani projekti koji doprinose poboljšanju životnih uslova i oni koji doprinose ekonomskom razvoju. U prvu kategoriju spadaju projekti socijalne infrastrukture kao što su izgradnja ili obnova škola, predškolskih ustanova, sportskih objekata, projekti koji doprinose poboljšanju životnih uslova ranjivih grupa uključujući i Rome i projekti komunalne infrastrukture kao što su vodovodi i kanalizacioni sistemi, projekti koji doprinose poboljšanju upravljanja otpadom, smanjenju zagađenosti i poboljšanju energetske efikasnosti.

Vrednost pojedinačnih projekata u ovoj kategoriji će se kretati u rasponu 100.000 - 200.000 EUR sa obaveznim kofinansiranjem od strane opština u iznosu od 10-49%. U drugu kategoriju spadaju projekti čija će pojedinačna vrednost biti 100.000 - 300.000 EUR, sa dodatnim kofinansiranjem 10-49% od strane opština, a koji doprinose ekonomskom razvoju, privlačenju novih investicija, unapređenju infrastrukture na braunfild lokacijama, komunalnom opremanju grinfild lokacija i poboljšanju infrastrukture u postojećim industrijskim zonama.

Podnosioci projekata mogu biti 34 opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije koje učestvuju u realizaciji programa Evropski PROGRES, a mogu ih pripremiti i u partnerstvu sa drugim opštinama, javno-komunalnim preduzećima, organizacijama građanskog društva ili drugim lokalnim, regionalnim i državnim institucijama koje su navedene u Smernicama za podnosioce projekata. Opštine mogu dostaviti najviše dva predloga projekta, a svaka opština individualno može dobiti sredstva za maksimalno jedan projekat u okviru ovog javnog poziva. U slučajevima gde je neka opština navedena kao koaplikant na projektu, ona može da potpiše do maksimalno dva ugovora. Detaljnije informacije su dostupne na veb sajtu CFCU.

Kako bi približio uslove konkursa i načina prijave Evropski PROGRES je u periodu 31. mart - 2. april za sve zainteresovane opštine održao info sesije u Novom Pazaru, Prokuplju i Vladičinom Hanu.

Aktivnosti Evropskog PROGRES, programa koji doprinosi održivom razvoju 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske sa ukupno 24,46 mil EUR. Program sprovode Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije pri Ministarstvu finansija Vlade Republike Srbije (CFCU). U program Evropski PROGRES su uključene sledeće 34 lokalne samouprave – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.