NavMenu

Završeno restrukturiranje "Cimosa", sledi prodaja

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 13.04.2015. 08:23
Komentari
Podeli

(Foto: cimos.eu)
Okružni sud u Kopru je većinom glasova odobrio uspešan završetak prisilne nagodbe "Cimosa". Zeleno svetlo za rano zatvaranje prisilnog poravnanja je odobreno glasovima Abanke, DUTB, Gorenjske banke, Međunarodne finansijske korporacije (IFC), NKBM, NLB, SID banke i države, saopštili su iz DUTB-a, piše STA, prenosi Delo.

Svi deoničari su pristupili upisu i uplati novih deonica prenošenjem svoje imovine u društvo, pri čemu je po novom najveći pojedinačni vlasnik DUTB sa oko 46%, na drugom mestu je s 25% udela država, na trećem mestu sa 9% Nova Ljubljanska banka (NLB). U "Cimosu" i DUTB-u očekuju da će postupak ​​prisilne nagodbe formalno biti završen najkasnije tokom prvih dana maja.

- Svi smo verovali u uspeh projekta i "Cimos" svestrano podržavali tokom njegovog sprovođenja. Kompanija je danas uzoran primer uspešno završenog finansijskog restrukturiranja. U isto vreme smo zajedno uspeli da napravimo značajan napredak u stabilizaciji poslovanja grupe - kazao je vođa upravljanja potraživanjima u DUTB-u Jannej Harjunpaj.

Nakon uspešnog završetka prisilne nagodbe sledi prodaja "Cimosa" u otvorenom, transparentnom i stručno podržanom postupku, u kojem će savetnik biti "Ernst & Young", koga su ključni novi vlasnici jednoglasno izabrali.

Proces prodaje "Cimosa" će biti pokrenut na jesen, a očekuje se da će biti završen do kraja iduće godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.