Izvor: seebiz.eu | Ponedeljak, 13.04.2015.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Završeno restrukturiranje "Cimosa", sledi prodaja

(Foto: cimos.eu)
Okružni sud u Kopru je većinom glasova odobrio uspešan završetak prisilne nagodbe "Cimosa". Zeleno svetlo za rano zatvaranje prisilnog poravnanja je odobreno glasovima Abanke, DUTB, Gorenjske banke, Međunarodne finansijske korporacije (IFC), NKBM, NLB, SID banke i države, saopštili su iz DUTB-a, piše STA, prenosi Delo.

Svi deoničari su pristupili upisu i uplati novih deonica prenošenjem svoje imovine u društvo, pri čemu je po novom najveći pojedinačni vlasnik DUTB sa oko 46%, na drugom mestu je s 25% udela država, na trećem mestu sa 9% Nova Ljubljanska banka (NLB). U "Cimosu" i DUTB-u očekuju da će postupak ​​prisilne nagodbe formalno biti završen najkasnije tokom prvih dana maja.

- Svi smo verovali u uspeh projekta i "Cimos" svestrano podržavali tokom njegovog sprovođenja. Kompanija je danas uzoran primer uspešno završenog finansijskog restrukturiranja. U isto vreme smo zajedno uspeli da napravimo značajan napredak u stabilizaciji poslovanja grupe - kazao je vođa upravljanja potraživanjima u DUTB-u Jannej Harjunpaj.

Nakon uspešnog završetka prisilne nagodbe sledi prodaja "Cimosa" u otvorenom, transparentnom i stručno podržanom postupku, u kojem će savetnik biti "Ernst & Young", koga su ključni novi vlasnici jednoglasno izabrali.

Proces prodaje "Cimosa" će biti pokrenut na jesen, a očekuje se da će biti završen do kraja iduće godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.