Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.04.2015.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ilija Šetka, Bojan Radun i Miloš Stojisavljević novi direktori "Imleka", "Bambija" i "Knjaz Miloša" - "Mid Europa" i zvanično postala vlasnik srpskih kompanija

Kompanije "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" sa zadovoljstvom objavljuju da su nakon uspešno završene javne ponude i kompletiranja procesa preuzimanja, dobili nove vlasnike - investicioni fond "Mid Europa Partners" iz Londona, zajedno sa koinvestitorima. Reputacija novih vlasnika je još jedna potvrda atraktivnosti Srbije kao investicione destinacije, kao i kvaliteta poslovanja tri kompanije koje i u novom vlasništvu planiraju nastavak rasta na zadovoljstvo mnogobrojnih lojalnih potrošača.

"Mid Europa Partners" je najveći investicioni fond u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa velikim iskustvom u razvoju poslovanja kompanija u koje investira i predstavljaće zajedno sa svojim koinvestorima značajnu podršku za dalji razvoj "Imleka", "Bambija" i "Knjaz Miloša". U svom investicionom timu za ovu transakciju, "Mid Europa Partners" je okupila i Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD), kao i Andreja Jovanovića u svojstvu investitora i lokalnog partnera.

Rukovođenje celokupnom grupacijom povereno je Andreju Jovanoviću, koji poseduje višegodišnje iskustvo u ostvarivanju vrhunskih poslovnih rezultata. Novi menadžment tim predvođen Jovanovićem uključuje vodeće menadžere u Srbiji u sektoru hrane i pića: Ilija Šetka ("Imlek"), Bojan Radun ("Bambi") i Miloš Stojisavljević ("Knjaz Miloš").

- Jako sam zadovoljan činjenicom da promena vlasništva znači ujedinjenje vodećih investitora i finansijskih institucija, brendova i menadžment resursa pod jednim krovom, što vidim kao našu veliku prednost. Menadžment tim poseduje odličnu priliku, ali i veliku odgovornost da uz podršku i ukazano poverenje vlasnika dalje razvija i investira u naše najveće brendove. Naša namera je da kroz ovaj unikatan tim počevši od samog vrha i vlasnika, preko menadžmenta pa sve do proizvodnih linija i polica na kojima se nalaze naši proizvodi, donesemo bolji kvalitet života u domove kupaca i nastavimo širenje poslovanja u Srbiji i u regionu – istakao je izvršni direktor grupacije, Andrej Jovanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.