NavMenu

Korov još na Trošarini - "Lidl" kupio placeve u Beogradu, ali se ne znaju tačne lokacije

Izvor: Novosti Ponedeljak, 06.04.2015. 08:22
Komentari
Podeli
Zemljište za svoje buduće objekte, nemačka kompanije "Lidl" je kupila, ali gde tačno - još je misterija. Plac u Ulici Save Maškovića na Trošarini je navodno sigurna lokacija. Radovi na rekonstrukciji i izmeštanju benzinske pumpe su u toku, upravo zbog dolaska novog "komšije". Predstavnici trgovinske kuće podneli su zahtev za dobijanje lokacijske dozvole samo za objekte na Novom Beogradu, Vidikovcu i u Borči.

Dok majstori punom parom sređuju bivšu benzinsku stanicu NIS-a, a sada "Gazproma", pumpu na uglu Bulevara oslobođenja i Save Maškovića, nema ni traga od radnika na komšijskoj parceli koja je navodno rezervisana za buduću prodavnicu "Lidla".

- Možemo potvrditi da je kupljeno zemljište u Beogradu, ali datume početka gradnje i otvaranja budućih filijala, trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo - kažu za "Novosti" iz "Lidla".
Kao što je poznato, "Lidlova" politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više maloprodajnih objekata, što će biti primenjeno i u Srbiji.

Način poslovanja nemačkog trgovinskog lanca je kupovina najmanje 15 lokacija, pre početka bilo kakve gradnje. Stanarima ovog dela Banjice ostaje samo da se nadaju da će u svom kraju dobiti novu prodavnicu velikog trgovinskog lanca, ali i lepši pogled sa terasa. Ugao dve ulice gde će biti i prodavnica "Lidla", obrastao je rastinjem, iz kojeg se samo nazire poneka trošna baraka.

Prema podacima o izdatim građevinskim dozvolama Sekreterijata za urbanizam i građevinske poslove u periodu od 2009. godine do 2014. godine, "Lidl" je jedan od investitora.

Krajem 2013. godine podnet je zahtev za plac u Zemunskoj ulici, gde još stoje ostaci fabrike "Borac", dok je pre godinu dana obelodanjena i lokacija na adresi Zrenjaninski put broj 66. U avgustu prošle godine stigao je zahtev od "Lidla" i za Kneza Višeslava 66, ali još ništa nije urađeno na raščišćavanju terena ni na jednom zemljištu.

Konjarnik pod znakom pitanja

Među zahtevima za lokacijske dozvole "Lidla", placa u Ulici Vojislava Ilića, koji je pripadao preduzeću "Metal", kao ni parcele na Trošarini - nema.

"Metal"-ov plac je bio u vlasništvu "Delta holdinga", a zatim je napravljen sporazum oko poslovne saradnjom sa "Lidl"-om, najverovatnije upravo oko lokacije. Kada je reč o Trošarini, čelnici opštine Voždovac više puta su u javnosti tvrdili da će prodavnica nemačkog trgovinskog lanca biti otvorena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.