NavMenu

Inspekcija zaplenila 36.000 boca falsifikovanog motornog ulja "Stihl"

Izvor: Blic Subota, 04.04.2015. 10:34
Komentari
Podeli
(Foto: Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija)
Tržišna inspekcija zaplenila je 36.000 boca falsifikata motornog ulja "stihl" i zabranila rad pogonu u kojem se to ulje proizvodilo.

- Žalila nam se kompanija da se na tržištu pojavio veliki broj falsifikata ovog ulja, pa smo počeli da istražujemo. Došli smo do fabrike koja je proizvodila i boce i čepove, ali i samo ulje koje je potom punila u boce i plasirala na tržište - kažu za "Blic" u Tržišnoj inspekciji.

Oni objašnjavaju da je tokom inspekcije zaplenjeno 36.000 bočica falsifikovanog ulja.

- Osim toga, zaplenjen je i veliki broj praznih boca, koje su, verujemo, bile namenjene prodaji drugim falsifikatorima istog proizvoda - kažu u inspekciji.

Falsifikovano ulje razlikuje se od originalnog prvenstveno po slici.

- Na falsifikovanom je slika kapljice, dok je na originalu slika mrlje. Takođe, dizajn čepa je nešto drugačiji. Ovo ulje nije ispitano i njegovo korišćenje moglo bi da napravi veliku štetu motoru vozila - kažu u Tržišnoj inspekciji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.