Izvor: Tanjug | Petak, 03.04.2015.| 16:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja kampusa na Mećavniku počinje 1. septembra 2015. godine

Mokra Gora
Na prolećnom Vivaldi forumu, u petak, 3. aprila 2015. godine predstavljen je projekat izgradnje kampusa Mokrogorske škole menadžmenta koja će biti izgrađena zahvaljujući podršci režisera Emira Kusturice i donaciji "Telekoma Srbije", a počeće da se gradi 1. septembra i nosiće naziv "Mihajlo Pupin - Telekom Srbija".

Osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević rekao je Tanjugu da će kampus biti na mestu današnje škole Mokrogorske škole menadžmenta na Mećavniku, ali će imati još jedan sprat i amfiteatar "Mihajlo Pupin".

Izgradnja počinje 1. septembra ove godine i objekat će biti završen na proleće, krajem marta, za tradicionalni Vivaldi forum, koji će biti posvećen Mihajlu Pupinu, najavio je Janićijević.

Novi obejkat simbolizuje novi početak srpskog privrednog razvoja, rekao je Janićijević i dodao da će prostorije buduće škole imati 460 kvadratnih metara, a ukupno cena gradnje iznosiće oko 200.000 EUR, što je donacija "Telekoma Srbije".

Jedan zid na ulazu u buduću školu biće namenjen za isticanje imena onih koji su doprineli da ta škole zaživi, a svaka stolica u amfiteatru biće obeležena imenima onih koji su doprineli da se razvija ova obrazovna ustanova, kazao je Janićijević.

Generalni direktor "Telekoma Srbije" Predrag Ćulibrk rekao je Tanjugu da će sredstva "Telekoma" otići u pravu svrhu, u obrazovanje i ocenio da Srbiji danas nedostaje kritična masa menadžera koji će snažnije povuću i sve segmente društva, ne samo ekonomiju, već i druge oblasti rada i života u zemlji.

Izgradnjom ovakvog objekta, stvoriće se uslovi da kroz razmenu ideja i znanja stvorimo bolju Srbiju, ocenio je Ćulibrk.

Kusturica, koji je i osnivač "Drvengrada" na Mokroj Gori, najavio da će novi Kampus početi da radi sledeće godine, paralelno sa Univerzitetom umetnosti, koji će biti podignut u Višegradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.