NavMenu

"BillHunter", "Blue Hive" i "Fitnes&Health Software" pobednici drugog "Startup Weekend"-a u Novom Sadu

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.04.2015. 11:40
Komentari
Podeli

Drugi po redu "Startup Weekend" u Novom Sadu je uspešno završen, a kao najbolji su se pokazali timovi "BillHunter", "Blue Hive" i "Fitnes&Health Software".

Suština ideje "BillHunter"-a je da nas oslobodi problema čuvanja suvišnih računa koje treba predati knjigovođama na kraju meseca. Njihova aplikacija bi uz samo jedan klik skenirala sve račune koje primimo i slala ih na e-mail adresu našem računovođi, koji bi dalje mogao te račune da knjiži i zavodi. Pobednički tim čine Maja Jovančević, Katarina Šmit, Marijana Škrivanko, Sanja Jovanović, Daniel Kesler, Dejan Gavrilović, Dejan Rakezić i Ivan Sušić.

Drugonagrađeni tim "Blue Hive", u sastavu Gorana Đonovića, Velibora Stevanovića, Maje Bjeletić, Dragana Fabiana, Dragane Tošić i drugih koji su asistirali, nastupio je sa idejom koja bi mogla da pomogne pčelarima da iz svojih kuća i stanova nadgledaju košnice i da u svakom trenutku znaju kakvo je stanje u njima. Ova ideja podrazumeva GPS praćenje košnica i obezbeđivanje platforme za umrežavanje, komunikaciju i razmenu informacija među pčelarima.

Treću nagradu odneo je tim "Fitnes&Health Software" koji čine Laura Farkaš, Igor Milanović, Milan Deket i Strahinja Stanivuk za sistem poslovanja fitnes i zdravstvenih centara. Ovaj sistem bi bio servis (cloud) i omogućio bi menadžmentu da ima kompletan uvid u svoje poslovanje kroz detaljne izveštaje i bolju komunikaciju sa zaposlenima i klijentima. U sistem bi bili uključeni i sami klijenti (članovi kluba) koji bi uz pomoć aplikacija za svoje pametne telefone mogli da prate svoje treninge i rezultate koje postižu, a istovremeno bi mogli da se povežu sa ostalim članovima kluba koji imaju ista interesovanja.

Na ovom događaju, između ostalih timova, učestvovao je i učenika iz somborske Srednje tehničke škole sa svojim izumom robotske ruke "The Thing". Ovo otkriće može da se upotrebi kao proteza za osobe sa invaliditetom; zatim pri raznim poslovima koje je neophodno izvesti sa određene distance (npr. demontiranje eksplozivnih naprava), a ima veliki potencijal u gejming industriji.

Trećeplasiranom timu uručeni su pokloni medijskog sponzora "HelloWorld", paket knjiga i tehničih gedžeta, članovi drugoplasiranog tima dobili su na poklon stručno usavršavanje u Banja Luci u vidu seminara i obuka, koje organizuje "iDEA LAB", a pobedničkom timu je obezbeđen kompletan proces inkubacije, koji podrazumeva korišćenje svih resursa i konsultantskih usluga Poslovnog Inkubatora u Novom Sadu.

Događaj je okupio 72 prijavljena učesnika, od kojih je prvog dana "Startup Weekenda", njih 28 predstavilo svoje ideje. Glasovi publike su odlučili kojih 11 ideja nastavljaju dalje. U ova 54 radna sata, koliko je trajao "Startup Weekend", učesnici su imali priliku da razviju svoje poslovne modele uz pomoć mentora. Poslednjeg dana događaja timovi su predstavili svoje rezultate članovima stručnog žirija.

Glavni organizatori ovog događaja su Poslovni inkubator, "iDEA Lab" TEMPUS projekat Univerziteta u Novom Sadu i organizacija DaFED.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.