Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.04.2015.| 14:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

ČADEŽ: Moguće unapređenje saradnje slovačkih i srpskih kompanija

Marko Čadež
Slovačke i srpske kompanije imaju različite mogućnosti za unapređenje saradnje posebno u oblasti javno-privatnih partnerstava, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež na marginama Poslovnog foruma u Bratislavi.

Na Poslovnom forumu, učestvuju predstavnici 20-ak domaćih kompanija koji će imati bilateralne razgovore sa slovačkim partnerima.

- Glavni cilj organizacije poslovnog foruma nije samo da informiše slovačke preduzetnike o investicionim potencijalima, već i potencijalima za učestvovanje u nekim projektima, poput javno-privatnih partnerstava - rekao je Čadež za Tanjug.

- Za PKS je veoma važno da dovede privrednike iz Srbije i poveže ih sa privrednicima i kompanijama iz neke druge zemlje, poput Slovačke, kako bi stvorili osnovu za nove projekte, poslovne poduhvate, eventualno nastupe na trećim tržištima, kao i za neke druge projekte koji će i našim kompanijama doneti nova tržšta, nova znanja, nove tehnologije i na taj način ih učini konkurentnim - precizirao je on.

Na forumu je bilo reči i o procesu privatizacije u Srbiji kako bi pokušali da se motivišu slovačke firme i preduzeća da dođu i obiđu firme u Srbiji koje su u procesu privatizacije, dodao je Čadež.

Forum u Bratislavi održava se u okviru posete državno - privredne delegacije Srbije Slovačkoj, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Privredni deo delegacije Srbije, na čelu sa Markom Čadežom, predsednikom Privredne komore Srbije čine predstavnici "Preduzeća za puteve Požarevac" ad, "Znam Co" doo, "Meter and control", "Korporacija Tigar", "Agrogrnja", "Tatravagonka Bratstvo" Subotica, "Goša FŠV Rolling Stock Co", "BAS - Beogradska autobuska stanica", "Towers net", "Jat tehnika", "Srbijatransport", zatim, predstavnici Agencije za privatizaciju, Direkcije za elektronsku upravu, "Železnice Srbije", SIEPA, opština Rača, Kovačica i Bački Petrovac, JKP GSP "Beograd", "Royaltours", "Sitoplast", JP "Srbijagas".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.