Izvor: seebiz.eu | Sreda, 01.04.2015.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Agrokor" želi da postane centar trgovine na internetu u regionu

Koncern "Agrokor" započeo je realizaciju nove regionalne online platforme A007. Radi se o online kupovini širokog spektra proizvoda i usluga zbog čega je "Agrokor" krenuo u potragu za stručnjacima različitih profila. Tako se u sklopu konkursa u prvoj fazi traži 12 stručnjaka visoke stručne spreme iz područja logistike i nabavke, razvoja i operacija informatičkih tehnologija, digitalnih komunikacija i marketinga, te analitičari i dizajneri.

Konkurs je otvoren do 3. aprila, a iz "Agrokora" poručuju kako je strategija projekta A007 da postane vodeće mesto kupovine preko interneta u regionu, piše "tportal".

- Razvoj projekta A007 počeo je 2014. godine. Reč je o velikoj regionalnoj e-commerce platformi koja će imati širu ponudu proizvoda i usluga, veliki broj uključenih partnera, više pogodnosti, te će biti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima i u potpunosti prilagođena potrebama i navikama kupaca - rekli su za "tportal" iz "Agrokora".

Na platformi već sada radi stotinjak stručnjaka iz svih područja i kompanija celog koncerna, a kraj projekta planiran je za jesen ove godine.

- Želimo da ponudimo vrhunsko iskustvo kupovine na internetu kupcima u regionu i da zadovoljimo široke potrebe tržišta. Naš tim će projekat razvijati uz upotrebu najsavremenije svetske tehnologije i najbolje globalne poslovne prakse u poslovanju na internetu - poručuju iz "Agrokora".

Ovaj projekt najavio je sam Ivica Todorić, vlasnik "Agrokora", u intervjuu koji je u februaru dao za slovenački "Finance".

- Uskoro pokrećemo internet platformu koju u radnoj verziji zovemo A007 i koja će imati čitav niz ponuda. Ako budete hteli u pozorište u Tokiju, moći ćete kod nas lako kupiti kartu. Internet platforme su trenutno najskuplje, pogledajte "Alibabu". Sasvim je moguće da upravo to postane najvredniji deo naše grupe. To je potpuno novi segment poslovanja "Agrokora" - kazao je Todorić za "Finance".

Inače, u protekle dve godine na nivou koncerna uloženo je više od 1,5 milijarde kuna u informatičke tehnologije, rekli su iz "Agrokora".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.