NavMenu

Kompaniji "Hemofarm" priznanje za društvenu odgovornost - Dodeljene VIRTUS nagrade za 2014. godinu

Izvor: eKapija Nedelja, 29.03.2015. 09:44
Komentari
Podeli
Na svečanoj ceremoniji u hotelu "Metropol Palace" u subotu (28. marta 2015. godine) proglašeni su dobitnici nagrada VIRTUS za filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2014. godine. Domaćini ceremonije su bili Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka za javnu upravu i lokalnu samoupravu i ambasador Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Nagrade su dodeljene u 5 kategorija, od kojih je nagrada za individualni doprinos filantropiji ove godine dodeljena po prvi put. Zbog veoma kvalitetnih programa i projekata koji su sprovedeni tokom 2014. godine, žiri je dodelio i 4 specijalna priznanja.

Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala je kompaniji "Hemofarm" a.d. Vršac, nominovan od strane pozorišta "Boško Buha" za kampanju "Svim srcem" koju je sprovela "Hemofarm fondacija". Kroz ovu kampanju, "Hemofarm fondacija" je sprovela niz projekata u oblasti zdravstvene zaštite, kulture, dece, omladine, humanitarne pomoći i socijalnog uključivanja. Donacije uključuju nabavku aparata i sanaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji, organizaciju besplatnih preventivnih pregleda, podršku brojnim kulturnim manifestacijama, obnovu pozorišta "Boško Buha", partnerstvo sa UNICEF-om, stipendiranje najboljih đaka i studenata i programe vršnjačke edukacije u oblasti prevencije bolesti zavisnosti.

Koncern "Bambi" d.o.o. Požarevac, nominovan za podršku lokalnoj zajednici u sanaciji štete nastale poplavama dobitnik je nagrade za doprinos lokalnoj zajednici.

U kategoriji malo i srednje preduzeće nagradu je ponela "Banja Komerc Bekament" d.o.o., Aranđelovac, nominovan za podršku sportskim društvima, institucijama u oblasti kulture, humanitarnim organizacijama i opštinama ugroženim poplavama za koje je ovo preduzeće, samo u prethodnoj godini, izdvojilo preko 20 miliona dinara.

Nagradu zadugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora poneo je "Phillip Morris Operations a.d.", nominovan za saradnju sa organizacijom ENECA na projektu "Pokreni se za posao" koji se realizuje od 2009. godine.

Nagradu za individualni doprinos filantropiji otišla je Svetlani Urošević iz Grocke koja je nominovana od strane Predraga Miloševića za iniciranje i realizaciju više 100 akcija u oblasti zdravstvene zaštite, socijalnog uključivanja, zaštite životinja i pomoći porodicama sa ugroženih područja. Procenjuje se da je u proteklih godinu dana obezbedila preko 30.000 EUR za realizaciju ovih inicijativa.

Specijalna nagrada za doprinos socijalnom uključivanju otišla je preduzeću "Kotlenik" d.o.o, nominovan za podršku Udruženju građana za borbu protiv trgovine ljudima "Atina", specijalna nagrada za volontiranje kompaniji "Coca Cola HBC Srbija" koja je nominovana od strane agencije Represent Communications za strateški pristup korporativnom volontiranju, specijalna nagrada za doprinos sanaciji štete nastale poplavama kompaniji "Delta Holding" koji su nominovani od strane "Delta fondacije" za doprinos sanaciji štete nastale poplavama kroz donacije u vodi, hrani, sredstvima za higijenu, odeći i obući, dok je specijalnu nagradu za izuzetan doprinos razvoju filantropije u Srbiji poneo Veran Matić koji je nominovan za doprinos velikom broju akcija od opšteg društvenog značaja.

Osmi po redu konkurs za nagradu VIRTUS sprovela je "Trag fondacija" uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Konkurs je bio otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.