NavMenu

Srbija na leto dobija centar za transfer tehnologija

Izvor: Tanjug Petak, 27.03.2015. 11:43
Komentari
Podeli
Srbija će na leto dobiti Centar za transfer tehnologija, gde će preduzetnici-inovatori moći da traže pomoć i grantove, rečeno je danas na konferenciji o inovacijama.

Cilj tog centra je da poveže privredu sa prosvetom kako bi se pomoglo preduzetnicima da unaprede svoje poslovanje, rečeno je na skupu i istaknuto da će Centar biti finansiran iz sredstava EU IPA 2013, a administrira ga Svetska banka.

EU je odlučila da finansira ovaj projekat jer se jedan prethodni inovativni projekat pokazao kao uspešan, s tim što ovog puta nije u fokusu privatan sektor, već državni istraživački instituti, rekao je predstavnik Svetske banke Darko Đukić na konferenciji "Od otpada do ukusa", držanom na fakultetu FEFA.

On je podsetio da je prvi projekat započet 2011. koji je iz IPA fondova za 2011. godinu podržan sa šest miliona evra, a podeljeno je 55 grantova.

Dekan FEFA Ana Trbović istakla je da je cilj konferencije da se naglasi da sa otpadom ne završava ekonomski ciklus, već je to kružan proces.

- Cilj je da uštedimo resurse i budemo konkurentni - rekla je Trbović.

Ona je naglasila da bi mladi trebalo da se uključe u ovaj trend koji je posebno prisutan u EU i kada pokreću poslovanje treba da razmišljaju i kako da promene način na koji vode posao.

Trbović je navela primer kompanija u Srbiji koji od matrerijala za bilborde prave torbe za lap topove, kao i primer jedne firme koja uzgaja pečurke, koristeći otpad od kafe, koji preuzima od restorana i hotela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.