NavMenu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku uvela Integrisani zdravstveni informacioni sistem

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.03.2015. 14:07
Komentari
Podeli

Sa proslaveSa proslave
Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu u utorak (24. mart 2015. godine) je proslavila šezdeset prvi rođendan i svečano pustila u rad novouvedeni bolnički informacioni sistem, u prisustvu zaposlenih u kolektivu, i brojnih gostiju.

Neki od gostiju su bili dr Maja Vučković Krčmar, koordinator projekata u Delegaciji Evopske unije, predstavnici projekta EU IHIS, dr Branko Marović i Aleksandra Popović. Gostima su se obratili direktorka bolnice, prim. dr Verica Živković, Nada Miklja, koordinator za uvođenje i održavanje informacionog sistema i dr Branko Marović, rukovodilac projekta EU IHIS. Prisutni gosti i zaposleni su zatim pogledali promotivni film o ustanovi i poslužili se na koktelu priređenom u čast godišnjice.

Nedavno je gost te bolnice bio i Clayton Hamilton iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je u okviru projekta EU IHIS, posetio beogradsku ustanovu.

Projekat Integrisani zdravstveni informacioni sistem (EU-IHIS) finansira Evropska unija sa 2,5 mil EUR iz pretpristupnih IPA fondova. Projektom je predviđeno uvođenje bolničkog informacionog sistema u 19 zdravstvenih ustanova u Srbiji kao i razvoj elektronskog zdravstvenog dosijea. Projekat zajednički realizuju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Evropska unija, a sprovode Regionalna kancelarija Svetske zdravstvene organizacije za Evropu (WHO) – Kancelarija u Srbiji, uz administrativnu podršku Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS).


Hamilton je razgovarao sa direktnim korisnicima bolničkog informacionog sistema, interesujući se za njihove utiske o softveru i o procesu uvođenja, kao i da li se sistem koristi u punom obimu. Na kraju posete, izjavio je da je iskreno impresioniran dostignućem čitavog kolektiva i našeg informatičkog tima, brzinom uvođenja i entuzijazmom zaposlenih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.