Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.03.2015.| 14:07

Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku uvela Integrisani zdravstveni informacioni sistem

Sa proslave
Specijalna bolnica za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku u Beogradu u utorak (24. mart 2015. godine) je proslavila šezdeset prvi rođendan i svečano pustila u rad novouvedeni bolnički informacioni sistem, u prisustvu zaposlenih u kolektivu, i brojnih gostiju.

Neki od gostiju su bili dr Maja Vučković Krčmar, koordinator projekata u Delegaciji Evopske unije, predstavnici projekta EU IHIS, dr Branko Marović i Aleksandra Popović. Gostima su se obratili direktorka bolnice, prim. dr Verica Živković, Nada Miklja, koordinator za uvođenje i održavanje informacionog sistema i dr Branko Marović, rukovodilac projekta EU IHIS. Prisutni gosti i zaposleni su zatim pogledali promotivni film o ustanovi i poslužili se na koktelu priređenom u čast godišnjice.

Nedavno je gost te bolnice bio i Clayton Hamilton iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je u okviru projekta EU IHIS, posetio beogradsku ustanovu.

Projekat Integrisani zdravstveni informacioni sistem (EU-IHIS) finansira Evropska unija sa 2,5 mil EUR iz pretpristupnih IPA fondova. Projektom je predviđeno uvođenje bolničkog informacionog sistema u 19 zdravstvenih ustanova u Srbiji kao i razvoj elektronskog zdravstvenog dosijea. Projekat zajednički realizuju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Evropska unija, a sprovode Regionalna kancelarija Svetske zdravstvene organizacije za Evropu (WHO) – Kancelarija u Srbiji, uz administrativnu podršku Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS).

Hamilton je razgovarao sa direktnim korisnicima bolničkog informacionog sistema, interesujući se za njihove utiske o softveru i o procesu uvođenja, kao i da li se sistem koristi u punom obimu. Na kraju posete, izjavio je da je iskreno impresioniran dostignućem čitavog kolektiva i našeg informatičkog tima, brzinom uvođenja i entuzijazmom zaposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.