Izvor: Beta | Utorak, 24.03.2015.| 16:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja industrijske zone u Ćupriji

(Foto: Aleksandar Parezanović)
U Ćupriji je danas počela izgradnja Industrijske zone "Minel" na 16 hektara u čiju infrastrukturu će biti uloženo više od 65 miliona dinara.

Kamen temeljac položili su državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Projekat obuhvata izgradnju saobraćajnice, vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije u industrijskoj zoni koja se nalazi između regionalnog puta Ćuprija-Paraćin i Koridora 10.

Izgradnja industrijske zone u Ćurpiji deo je programa Ministarstva privrede za podršku unapređenju privrednog ambijenta lokalnih samouprava u cilju privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Za realizaciju tog programa budžetom za 2015. godinu opredeljeno je više od 166 miliona dinara. Ministarstvo učestvuje u finansiranju projekata do 50% njegove vrednosti, dok preostala sredstva obezbeđuje lokalna samouprava.

- Ministarstvo privrede će za izgradnju industrijske zone u Ćupriji izdvojiti 39 miliona, a opština Ćuprija oko 26 miliona dinara. Očekujem da ćemo se ponovo videti za 120 dana, koliki je rok za završetak radova - rekao je Stevanović.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić je kazao da je već potpisan ugovor sa nemačkom kompanijom "Truck lite" o izgradnji fabrike za proizvodnju rasvete za automobilsku industriju na četiri hektara, dok će preostalih 12 hektara industrijske zone biti ponuđeno drugim investitorima.

- Ovo je značajno za celo Pomoravlje, jer u krugu od 15 kilometara imamo 30.000 nezaposlenih ljudi - kazao je Erić i dodao da se "Truck lite" obavezao da do 2017. godine realizuje projekat i zaposli 500 radnika u Ćupriji, a da u drugoj fazi otvori još 500 radnih mesta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.