Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.06.2007.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Pupin Telecom DKTS" potpisao ugovor sa "Navini Networks" o saradnji na širokopojasnom, bežičnom, mobilnom pristupu Internetu - WiMax

(Foto: b)

Kompanija Pupin Telecom potpisala je ugovor sa amerčkom firmom "Navini Networks" o saradnji na širokopojasnom, bežičnom, mobilnom pristupu Internetu - "WiMax", za teritoriju bivših jugoslovenskih republika, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Albanije.

Posle uspešnog testnog perioda u Bugarskoj, na bazi čega je kompanija "Max Telecom" zaključila ugovor o izgradnji nacionalne mreže u Bugarskoj, Pupin Telecom AD/Pupin Telecom DKTS, u saradnji sa PTT, pustila je u probni rad RipWave MX sistem - mobilni WiMax 802.16e, u Novom Sadu.

Sistem omogćava širokopojasnu internet konekciju brzinom do 2Mb/s u DL (download ) smeru i 1Mb/s u UL (upload ) smeru za desktop - LMX modeme i 1Mb/s DL i 512Kb/s UL za PCMCIA modeme kao i VoIP (prenos govora preko internet protokola).

Delovi grada Novog Sada pokriveni signalom su uži centar grada, naselja Liman 1, Liman 2, Liman 3 i Grbavica i mesta Sremska Kamenica i Rakovac, delovi Beočina, hotel "Elektrovojvodina" na Iriškom Vencu i PTT odmaralište na Brankovcu.

Pupin Telecom je inače, kompanija za proizvodnju telekomunikacione opreme.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.