NavMenu

Kompanija "Schneider Electric" razvila softversko rešenje za uštedu i bolji kvalitet vode

Izvor: eKapija Ponedeljak, 23.03.2015. 14:53
Komentari
Podeli
Za potrebe vodovodnih sistema, kompanija "Schneider Electric" je razvila posebno softversko rešenje "Aquis" koje omogućava praćenja stanja na mreži, racionalizaciju gubitaka vodovodne mreže i bolji kvalitet vode za krajnjeg potrošača, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kako je navedeno, kompanija "Schneider Electric" u poslovanju se vodi principom upotrebe svih, pa i vodnih resursa na efikasniji način. Svetski dan vode obeležava se svake godine 22. marta od 1993. godine, u cilju skretanja pažnje na sve neracionalnije korišćenje ovog važnog resursa.

- Veliki broj fabrika za proizvodnju vode ne zna šta se događa sa vodom kada ona napusti vodovod. Zbog starenja cevovodne mreže i iscrpljnosti izvora vode, fabrike se danas suočavaju sa gubicima u vodovodnoj mreži i padom kvaliteta vode. Konkretno, iako je Srbija zemlja sa značajnim vodnim resusima, nebriga o vodi i zastarela rešenja za kontrolu vodovodnih sistema i prečišćavanje voda predstavljaju veliki problem. S druge strane širom sveta imamo primere da fabrike voda ulažu tek 20% sredstava u proizvodnju vode, dok preostalih 80% ulažu se u distribucijsku mrežu - ističu iz kompanije "Schneider Electric" u Srbiji.

Kako bi se postojeći problemi u vodovodnoj mreži prevazišli, važno je postojanje integrisanog alata koji pruža mnoštvo informacija o stanju vodovodnog sistema. Kompanija "Schneider Electric" u svojoj ponudi ima softversko rešenje "Aquis", koje pruža sveobuhvatnu kontrolu vodovodnog sistema i koja može u značajnoj meri doprineti uštedi vode, kao i podizanju njenog kvaliteta.


Softversko rešenje kompanije "Schneider Electric", "Aquis", pruža efikasan i sveobuhvatan pregled vodovodne mreže i radnih operacija. Softver, ima uvid u kvalitet vode, njen hemijski sastav, ukus i miris, ali i omogućuje pogled na različita područja ili delove vodovodne mreže, na posebne zone ili detalje u mreži, stoji u saopštenju ove kompanije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.