NavMenu

Zbrinjavanje opasnog otpada u Šapcu i Bariču tokom 2015.

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.03.2015. 14:52
Komentari
Podeli

Opasan otpad u preduzećima "Prva iskra" u Bariču i "ECO-GAS MGS" u Šapcu biće konačno zbrinut tokom ove godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. U budžetu za 2015. godinu planirana su i odobrena sredstva za dva prioritetna projekta zbrinjavanja opasnog otpada na tim lokacijama, ističe se u saopštenju.

Država je već izdvojila 120 miliona dinara da bi se do kraja maja zbrinulo oko 750 tona opasnog otpada sa lokacije u Bariču.

Količina opasnog otpada koji je na neuslovan način uskladišten u Šapcu je oko 92 tone, a za njegovo uklanjanje iz ovogodišnjeg budžeta je obezbeđeno oko 10 miliona dinara. U skladištu u Šapcu, koja je u jednom periodu bila vlasništo firme "Ekotank" iz Beograda, u periodu od jula do oktobra 2010. godine sakupljen je opasan otpad sa teritorije cele Srbije.

Projekat zbrinjavanja otpada iz Šapca pokrenut Zaključkom Vlade Srbije od 26. juna 2009. godine, a finansijska sredstva je trebalo da se obezbede preko bivšeg Fonda za zaštitu životne sredine.

Nakon prestanka rada tog Fonda, projekat je stao i opasan otpad se i danas nalazi na lokaciji koju je u međuvremenu kupilo preduzeće "ECO-GAS MGS", iz Beograda.

Na teritoriji Srbije ukupna količina uskladištenog otpada je 5.000 tona prema procenama i nalazi se u u 70 firmi u restrukturiranju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.