Izvor: eKapija | Petak, 08.06.2007.| 12:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jedan od 50 najboljih srpskih sajtova i prvo "on-line" savetovalište o kontracepciji obeležilo godišnjicu postojanja

urednici IT i poslovnih medija (Foto: b)

Prvo "on-line" savetovalište o kontracepciji, http://www.21dan.com/ juče (7. jun 2007. godine) je proslovalo godišnjicu postojanja. Za godinu dana, sajt je posetilo više od 120.000 ljudi, a ginekolozi iz Info centra samo od početka 2007. godine odgovorili su na 3.000 mejlova, 2.064 SMS poruke i više stotina telefonskih poziva.

Projekat pokrenut u junu 2006. godine pod nazivom "Kampanja podizinja svesti javnosti o značaju reproduktivnog zdravlja" početkom godine je, prema odluci uredništva PC Press, proglašen za jedan od 50 najboljih sajtova na srpskom jeziku.

A, kako kažu kreatori, pridobijanje pokroviteljstva Ministarstva zdravlja je još jedna potvrda važnosti projekta i njegovog deklarisanja kao akcije od opšteg društvenog značaja.

Sajt je edukativan, namenjen mlađoj generaciji, a njegovi ciljevi su podizanje svesti o tome da savremena kontracepcija štiti reproduktivno zdravlje, kao i prevazilaženje straha od hormonske kontracepcije i motivisanje žena da u reproduktivnoj fazi života redovno posećuju ginekologa.

Posetioci mogu ulaskom na sajt da ostvare "on-line" komunikaciju sa lekarima, klikom na "prozor" "Pitajte ginekologa" i da dobiju svu stručnu pomoć u rešavanju svojih problema, a na sajtu se može pročitati dosta o polno prenosivim bolestima, svim vrstama kontracepcije, pubertetu, trudnoći, menopauzi...

U želji da bude još bolji, na godišnjicu postojanja, kreatori sajta organizovali su okrugli sto na temu "Srbija pod virtuelnom šljivom", za koji su seli urednici svih srpskih IT i poslovnih medija.

Učesnici skupa su razmenili mišljenja o značaju interneta kao komunikacijskog kanala, kako na najbolji način dopreti do celjnih grupa, ali i sajtu www.21dan.com uputili kako pohvale tako i kritike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.