NavMenu

Pijace kao turistička atrakcija - Siniša Mali najavio ulaganja

Izvor: Politika Petak, 20.03.2015. 09:24
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
"Gradske pijace" bile su zanemarene i u njih nije investirano, iako su pijace puls jednog grada. To je mesto gde svi dolaze i gde se život grada oseća u punoj meri. Naša želja je da u narednom periodu krenemo agresivnije sa investicijama u "Gradske pijace", pri čemu mislim na proširenje i rekonstrukciju pijaca u Borči, na Banjici i Vidikovcu, ali i na pijace u centru, poput Kalenićeve, Bajlonijeve i drugih – rekao je gradonačelnik Siniša Mali na jučerašnjem radnom sastanku sa predstavnicima JKP "Gradske pijace".
Pijace grada, kako je rekao, imaju kapacitet da postanu i svojevrsna turistička atrakcija Beograda.

Govoreći o finansijskom aspektu poslovanja, gradonačelnik je podsetio da su JKP "Gradske pijace" u toku 2012. godine imale dobit od svega 400.000 dinara.

– Samo u 2014. dobit je povećana čak 140 puta, što je izvanredan rezultat, a naročito značajan za građane Beograda, jer taj novac ide u gradski budžet, koji koristimo za socijalnu zaštitu, izgradnju vrtića, škola i svega ostalog što nam je neophodno. Očekujem od rukovodstva "Pijaca" da izađe sa programom novih usluga i programom investicija za naredni period, kako bi građani tačno znali kada će koje pijace biti rekonstruisane u narednih godinu i po dana – kazao je Mali.

Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace", rekao je da je namera preduzeća da beogradske pijace oplemeni tako da od njih napravi turističku atrakciju, a da one očuvaju svoju funkcionalnost, kako bi i kupci i prodavci bili zadovoljni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.