NavMenu

KRKOBABIĆ: Očekujemo dolazak kompanije "Alibaba"

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.03.2015. 14:18
Komentari
Podeli
Milan KrkobabićMilan Krkobabić
Očekujemo dolazak i tesnu saradnju sa Poštom Kine i vodećim kineskim kompanijama iz oblasti elektronske trgovine i integrisane logističke usluge, kao i dolazak "Alibabe" i "AliExpress"-a, izjavio je direktor "Pošta Srbije", Milan Krkobabić, navedeno je u saopštenju

- "Pošta Srbije" očekuje "Alibabu" i "AliExpress", zašto da ne - rekao je Krkobabić, koji je danas sa ambasadorom NR Kine u Beogradu, Li Mančangom, posetio najveći i najsavremeniji regionalni poštansko logistički centar za sortiranje poštanskih pošiljaka u jugoistočnoj Evropi, a koji se nalazi u srpskoj prestonici.

Prvi čovek "Pošte Srbije" je istakao da tehnološki iskorak te kompanije u 21. vek nije ostao nezapažen od strane najveće svetske ekonomije, navodi se u saopštenju Pošte.

- To nas raduje i ohrabruje. Spremni smo na saradnju. Lider smo u Srbiji, a rezultati poslovanja to jasno pokazuju. Hoćemo i možemo da budemo regionalni lider. Zašto da ne, interesantne su nam i pošte u okruženju. Naša filozofija temelji se na rastu, razvoju, profitabilnosti i osvajanju novih tržišta - naveo je Krkobabić.

Ambasador NR Kine je tom prilikom rekao da je prvi put u "Pošti Srbije" i da je impresioniran onim što je video.

- Ovo je bez sumnje nešto što je jedinstveno u jugoistočnoj Evropi - 'prva liga'. Pošta Kine i vodeće kompanije u oblasti elektronske trgovine i integrisane logističke usluge u "Pošti Srbije mogu naći pravog partnera" - izjavio je ambasador.

Li Mančang je istakao da međudržavna saradnja, koju su predsednici vlada dve zemlje, Aleksandar Vučić i Li Kećijang, podigli na najviši nivo, pruža mogućnosti za razvoj i unapređenje ekonomskih odnosa i privredne saradnje. Krkobabić se takođe osvrnuo na međudržavnu saradnju koju je definisao premijer Vučić, navodeći da je ovo nastavak i praktična realizacija tog koncepta.

- Danas, elektronska trgovina dominira u svetu, naručuje se, plaća, carini, pakuje i dostavlja kupcu. Pošta to može bolje od svih. Radnici Pošte kreću oštro, ofanzivno, nema čekanja - zaključio je Krkobabić, saopšteno je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.