NavMenu

Osam ambasadorki u poseti fabrici modne kuće "Luna" u Požarevcu

Izvor: eKapija Utorak, 17.03.2015. 11:02
Komentari
Podeli

U utorak, 10. marta 2015. godine osam ambasadorki posetilo je fabriku modne kuće "Luna" u Požarevcu.

Ambasadorki Australije Džuliji Fini (Julia Feeney), ambasadorki Indije Narinder Čauhan (Narinder Chauhan), ambasadorki Kube Adeli Majri Ruis Garsija (Adela Mayra Ruiz Garcia), ambasadorki Kipra Nafsiki Krousti (Nafsika Krousti), ambasadorki Egipta Menhi Marus Bahum (Menha Mahrous Bakhoum), ambasadorki Makedonije Veri Jovanovski, otpravnici poslova u ambasadi Slovenije Mateji Norčić Štamcar, stalnoj predstavnici UN & UNDP Ireni Vojackovoj-Sollorano, najpre je u opštini Požarevac priređena svečana dobrodošlica kojoj su pored gradonačelnika Miomira Ilića i predstavnika modne kuće "Luna" prisutvovali i najviši zvaničnici gradske uprave.

Nakon prijema, ambasadorke nastavile posetu domaćinu, modnoj kući "Luna", gde su obišle proizvodni pogon, upoznale se sa radom fabrike i kreativnog centra, kao i novom kolekcijom.

Posetu modnoj kući "Luna" inicirala je ambasadorka Australije, Džulija Fini, pružajuci podršku ženskom preduzetništvu čiji je dobar primer vlasnica "Lune", Biljana Jovanović - uspešna preduzetnica koja iz godine u godinu širi svoje poslovanje i beleži i internacionalne uspehe.

- Australija neguje diplomatske i prijateljske odnose sa Srbijom. Jedna od stvari koje podržavamo jeste preduzetništvo, posebno žensko. Tokom svog boravka u Srbiji susretala sam se sa brojnim ženama, koje hrabro i uspešno razvijaju svoje poslovanje u ovoj zemlji i van nje - rekla ambasadorka Australije Džilija Fini" i još jednom se zahvalila "Luni" na gostoprimstvu.

Nakon nje prisutne pozdravila i Biljana Jovanović, direktorka i vlasnica modne kuće "Luna":

- Čak osam najviših predstavnica diplomatskog kora učinilo nam je veliku čast svojom posetom i željom da nas bolje upoznaju. Požarevac je grad u kome je "Lunina" priča počela davnih devedesetih godina i mesto u kome "Luna" i dan danas stvara - izjavila je u svom obraćanju Jovanović i dodala da je modna kuća "Luna" je tipično ženska firma.

- Iza nje, kao i iza svega što je uspešno i prepoznatljivo – stoje žene… U ovom slučaju to nije samo jedna, već stotine vrednih i predanih žena, zahvaljujući čijoj je viziji i vrednom radu "Luna" postala jedan od najprepoznatljivijih domaćih brendova.

"Luna" je za svojih dvadeset pet godina postojanja ušla u mnoge domove i postala važan deo života brojnih uspešnih žena, kako u zemlji i regionu, tako i internacionalno. Ova modna kuća danas izvozi preko 50% svojih proizvoda u Norvešku, Rusiju, Sloveniju, Hrvatsku, Slovačku, BiH, Crnu Goru. Potvrda kvaliteta i dobrih rezultata su i brojna priznanja, domaća i međunarodna, među kojima poslednje u nizu IWEC (International Women's Entrepreneurial Challenge) priznanje za razvoj internacionalnog poslovanja na Balkanu dodeljeno u Švedskoj privrednoj komori u decembru prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.