Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.03.2015.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kraljevčani sve bliži izgradnji zatvorenog bazena - Tender u aprilu ili maju

(Idejno rešenje zatvorenog bazena u Kraljevu) Kraljevčani su sve bliži izgradnji zatvorenog bazena. Kako je pre nekoliko dana najavila Direkcija za planiranje i izgradnju Kraljevo, tender za izvođače radova očekuje se u aprilu ili maju, a potpisivanje ugovora u junu ili julu.

Kako je za "eKapiju" ranije najavio direktor Direkcije Nenad Nerić, zatvoreni bazen trebalo bi da nikne pored nove hale u Ribnici, koja je Planom detaljne regulacije definisana kao nova sportska zona. Naš sagovornik je tada rekao da očekuje da će za izgradnju ovog reprezentativnog objekta biti potrebno 5 mil EUR, što je manje nego što su predvideli projektanti.

Idejnim rešenjem, predviđena je izgradnja objekta površine više od 6.500 kvadrata. Taj objekat imao bi suteren, prizemlje, dva sprata i otvorenu terasu.

- U prizemlju je predviđeno da bude bazen koji bi zadovoljio standarde koji su propisani za održavanje svetskih takmičenja u malim bazenima, a tribine bi imale prostora za oko 300 gledalaca - izjavio je Nerić za "eKapiju".

Direktor Direkcije je najavio da će izgradnja bazena biti završena do kraja 2015. godine, ako postignu dogovor sa gradskom upravom da deo sredstava iz budžeta izdvoji za ovaj projekat. Ako ne dođe do ove saradnje, Kraljevčani će na novi bazen morati da čekaju malo duže, najkasnije 3 godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.