NavMenu

Srpsko-hrvatski crtani film o Tesli zainteresovao strance

Izvor: Tanjug Subota, 14.03.2015. 09:05
Komentari
Podeli

Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, 3D animirani film "Before You Wake - Discover Tesla's Secret Invention", predstavljena je na pitching forumu i marketu "Cartoon Movie" u Lionu.

Kako prenosi Hina, interesovanje za film su već pokazali neki od vodećih evropskih distributera, poput francuskog "Ubisoft"-a i engleskog "SCFilms International"-a.

Režiju i scenario filma potpisuje Branislav Brkić iz beogradskog studija "Ringišpil", dok je hrvatski koproducent Helena Bulaja Madunić i kuća "Moje čarobne misli". Film je na takmičenje prijavljen u konceptnoj fazi i između njih stotinu odabran kao jedan od 60 koji su predstavljeni vodećim evropskim distributerima i koproducentima.

Predstavljen je kao krosmedijski projekt, s ciljem da se paralelno radi na razvoju i produkciji dugometražnog animiranog filma i video igre, a namenjen je porodičnoj publici i mladima.

Film i video igra prate dvanaestogodišnju devojčicu Adu koja slučajno otkriva da je ceo njen svet zapravo Teslin san, koji polako počinje gubiti snagu. U želji da mu pomogne da povrati energiju kako bi mogao završi svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio srećan i miran život ljudima na zemlji, devojčica prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života.

Putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sećanja te zaboravljene i pokradene izume. "Cartoon Movie", koji se od 4. do 6. marta održao u francuskom Lionu, najvažniji je pitching forum i market za proizvodnju dugometražnih animiranih filmova u Evropskoj uniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.