NavMenu

EBRD razmatra kreditiranje Kostićeve kompanije "Agri Europe" sa 120 mil EUR

Izvor: Wise broker Četvrtak, 12.03.2015. 13:07
Komentari
Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da je na putu da odobri finansijski paket vredan 120 mil EUR za srpske i ukrajinske podružnice kompanije "Agri Europe".

Ovo finansiranje je predviđeno da ojača bilanse kompanije i proširi njeno poslovanje, navodi EBRD u saopštenju. Finansijski paket će se sastojati od sindiciranog zajma do 109 mil EUR za srpske podružnice i paralelni kredit do 11 mil EUR za "Agri Europe" Ukrajina. Konačnu odluku o odobrenju zajma doneće odbor EBRD-a 8. aprila.

"Agri Europe" je holding kompanija koja konsoliduje aktivnosti "MK grupe" u oblasti proizvodnje šećera, prerade mesa, trgovinske i poljoprivredne aktivnosti u Srbiji, i njena manja ulaganja u Ukrajini. U julu prošle godine, EBRD je ušao u vlasničku strukturu kompanije "Agri Europe" stekavši 7% vlasničkog udela za 50 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.