NavMenu

Gde ne može pauk, blokiraće lisicama - Novine u niškom "Parking servisu"

Izvor: Blic Sreda, 11.03.2015. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Lisice za nepravilno parkirana vozila, novi tarifni sistem za uklanjanje paukom po težini vozila i nove cene doplatnih karata za prekoračenje parkiranja, novine su iz niškog "Parking servisa".

Najveća novina su lisice koje će se postavljati na vozila koja se parkiraju na mestima do kojih pauk ne može da priđe.

Gradski većnik za saobraćaj Mihajlo Zdravković kaže da je Skupština grada usvojila neophodnu izmenu Odluke o javnim parkiralištima tako da se može očekivati da prve lisice budu viđena na niškim ulicama već u martu, čim ih "Parking servis" nabavi.

- Gradsko veće je usvojilo cene za uklanjanje lisica sa vozila od 2.000 do 15.000 dinara, zavisno od težine vozila. Ideja je da se sankcionišu vozači čiji identitet ne može da se utvrdi jer su u pitanju strane tablice ili vozila bez tablica, ali i oni automobili do kojih pauk ne može da priđe. Ovakav sistem već godinama postoji u Beogradu i Novom Sadu, a po istom principu će zaživeti i u Nišu - objašnjava portparol "Parking servisa" Igor Vojinović.

Usvojen je i novi cenovnik za podizanje vozila koja je odneo pauk po kojem će najviše plaćati vlasnici džipova i težih vozila.

- Dosadašnja taksa bila je 5.000 dinara za vozila do 800 kilograma i 6.000 dinara za teža vozila. Novim cenovnikom, uvode se četiri kategorije: Do 800 kilograma će se i dalje plaćati 5.000 dinara za podizanje vozila, od 800 do 1.300 kilograma 6.000, od 1.300 do 1.900 kilograma 8.000 dinara, a najskuplje je za vozila iznad 1.900 kilograma - 13.500 dinara. Reč je o usklađivanju sa odlukom Vlade Srbije iz 2009. godine - objašnjava Vojinović.

Jedna od novina je da će vozači moći da prepolove trošak, ukoliko vozilo nije podignuto na platformu pauka. Mandatna kazna za nepropisno parkiranje koju podnosi saobraćajna policija i dalje je 5.000 dinara, odnosno 2.500 ako se plati u roku od osam dana.

- Novina je i jedinstvena cena doplatne karte koja se fakturiše ako vozilo nema plaćen parking. Uvodi se jedinstvena tarifa za sve zone od 900 dinara - kaže Vojinović.


Besplatno parkiranje na 200 parking mesta

Vozače je najviše obradovala vest da neće plaćati parkiranje na 200 parking mesta na četiri lokacije: u Jadranskoj ulici (od tvrđave do Mosta mladosti), na Keju kola srpskih sestara (od skretanja za Strumsku ulicu prema Železničkom mostu), u Rovčetu (kod Autobuske stanice) i na platou ispred hale "Čair" (prilaz iz Ulice IX brigade).



Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.