Izvor: eKapija | Utorak, 10.03.2015.| 09:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren coworking prostor "Apolo" u Novom Sadu


Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Goran Sečujski prisustvovao je otvaranju hub & coworking prostora 'Apolo' čiji je osnivač udruženje 'e-Front'. To udruženje bavi se promocijom preduzetništva kroz organizaciju edukativnih događaja i događaja koji povezuju preduzetnike među sobom ali i sa mentorima i investitorima kako bi mogli da razviju svoju biznis ideju, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ovo je još jedno mesto u našem gradu koje omogućava povezivanje ljudi iz različitih oblasti kreativnih industrija, koje mladim preduzetnicima, početnicima u biznisu pruža mnogo više mogućnosti, pre svega u smislu kontakata, nego što je to u slučaju kada rade sami od kuće. Prema nekim istraživanjima, rad u ovakvom prostoru doprinosi rastu produktivnosti, ali pre svega podstiče kreativnost. Ono što ovaj prostor izdvaja od drugih u Novom Sadu, je da će, zahvaljujući organizaciji 'e-Front', postati važna baza za potencijalne investitore i investicione fondove koji uglavnom ulažu u tehnološke start up-ove, a biće i mesto na kojem će početnici u biznisu imati mogućnost da stiču potrebna znanja i veštine za uspeh u poslu – naglasio je Goran Sečujski.

On je takođe rekao da će ovakav prostor doprineti da naš grad postane konkurentniji u privlačenju kreativnih ljudi, što se pokazalo u iskustvu Beograda koji ima daleko veću ponudu sličnih sadržaja.

Vrata hub & coworking prostora, koji se nalazi na četvrtom spratu 'Apolo' centra, otvorena su za sve preduzetnike, programere, frilensere i ostale koji su zainteresovani za savremen, drugačiji način rada. Na tom mestu redovno će se održavati predavanja, edukativne radionice, promocije, seminari i druge forme događaja.

Coworking prostor namenjen je onima koji su radili od kuće, jer će u njemu moći da prošire svoju mrežu kontakata i saradnika, ali pre svega da na jednom mestu, uz pun komfor i bez brige o tekućim troškovima, obavljaju svoj posao.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.