Izvor: eKapija | Utorak, 10.03.2015.| 09:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Glasajte za investiciju godine - Predstavljamo finaliste nagrade "Aurea 2015"

U uži izbor za nagradu "Aurea 2015", koju dodeljuje poslovni portal "eKapija" ušlo je 8 projekata, koji su se najbolje rangirali po tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje biće poznato 25. marta, a u izboru laureata mogu učestvovati i čitaoci portala "eKapija", glasanjem na aurea.rs.

Finalisti nagrade "Aurea 2015" su:

- "Naftachem" – Postrojenje za aditiviranje goriva
- "Truck Track" – Softver za upravljanje radom transportnih firmi
- Uređaj za uništavanje ambrozije
- "Feplo" – Fabrika vodootpornih EKO građevinskih ploča
- "Tigar Tyres" – Fabrika guma "Big Tigar"
- Ženski centar Užice – Reciklažni centar tekstila
- "Meter&Control" - IDIS interoperabilna brojila električne energije
- "StartLabs" – Investicioni fond koji investira u tehnološke startape Zapadnog Balkana

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 18. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja "Aurea 2015" doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: Nataša Kecman, direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije, dr Dejan Erić iz Instituta ekonomskih nauka, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, Vojin Šenk, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Dušan Tomić, partner u KPMG i Vladimir Medan, profesor Beogradske bankarske akademije.

Osim glavne nagrade, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", rekao je da interesovanje za nagradu "Aurea" raste iz godine u godinu i da je u ovogodišnjoj konkurenciji bilo tridesetak inovativnih projekata.

- Pozivam sve naše čitaoce da se uključe u glasanje za ovo priznanje "eKapije", da se upoznaju sa osam dobrih ideja i inspirativnih projekata u našoj zemlji, koji pokazuju da su ulaganja u inovativne projekte uvek aktuelna, bez obzira na ekonomsku klimu u zemlji i regionu.

Partner "eKapije" na projektu "Aurea 2015" je osiguravajuća kuća "Coface".

- Izuzetno nam je drago da imamo ovakve projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu "Aurea". "Coface" aktivno učestvuje u direktnoj promociji srpske privrede i podrškom ovoj manifestaciji želimo da stimulišemo razvoj poslovnog ambijenta u Srbiji i istaknemo da su inovativnost i kvalitet suštinski bitni za poslovanje, ne samo na domaćem tržištu već i u orjentaciji plasmana robe i usluga ka inostranstvu -rekao je Đorđe Živanović, direktor "Coface"-a.
Nagradu "Aurea" portal "eKapija" dodeljuje sedmu godinu zaredom.

Za više informacija o nagradi pogledajte aurea.rs.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.