NavMenu

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila preuzimanje kompanije "Danube foods group"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 09.03.2015. 15:55
Komentari
Podeli

(Foto: Imlek.rs)
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju koja nastaje sticanjem neposredne isključive kontrole holandskog društva "Adriatic BidCo" nad privrednim društvima "Danube foods group" i "Clates Holding", čime stiče posrednu isključivu kontrolu nad njihovim zavisnim društvima, među kojima su i "Bambi" Požarevac, "Imlek", "Mlekara Subotica" i "Knjaz Miloš", objavljeno je na sajtu Komisije.

Kupac je pod krajnjom kontrolom investicionog fonda "Mid Europa IV Management Limited", kao krajnjeg generalnog partnera fondova "Mid Europa Fund IV LP" i "Mid Europa Fund IV A LP".

Kako se navodi, po nalogu Komisije, kupac se izričito izjasnio da ni to društvo niti sa njim povezani učesnici na tržištu, a to su napred navedeni investicioni fondovi, nemaju zavisna društva niti su prisutni u prometu robe i/ili usluga na bilo koji način na relevantnim tržištima, kako u Srbiji tako i na teritoriji država potpisnica Sporazuma o slobodnoj trgovini u regionu jugoistočne Evrope (CEFTA) i na teritoriji država članica Evropske unije.

- Iz utvrđenog činjeničnog stanja proizlazi da sticalac kontrole do sada nije bio prisutan ni u jednom segmentu u Srbiji i okruženju, tako da sprovođenjem ove koncentracije neće doći do promene i/ili povećanja tržišnog učešća a samim tim ni do bitne promene strukture utvrđenih relevantnih tržišta, niti će učesnici koncentracije steći prednost na bilo kom od tržišta - saopštila je komisija.

- S obzirom da ne postoji zabrinutost u pogledu bilo kog kriterijuma za ocenu dozvoljenost koncentracije, zaključeno je da sprovođenjem ove koncentracije ne dolazi do značajnog ograničavanja, narušavanja ili sprečavanja konkurencije, pre svega stvaranjem ili jačanjem dominantnog položaja - zaključeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.