NavMenu

Kod Olimpijskog sata na Terazijama obeleženo 100 dana do prvih Evropskih igara u Bakuu

Izvor: eKapija Petak, 06.03.2015. 10:12
Komentari
Podeli

Kod Olimpijskog sata na Terazijama, u sredu je obeleženo 100 dana do otvaranja prvih Evropskih igara u Bakuu, u prisustvu olimpijske šampionke u tekvondou Milice Mandić, biciklistkinje Jovane Crnogorac, džudiste Aleksandra Kukolja i Šefa misije Srbije za Baku Damira Štajnera.

Šef misije Srbije Damir Štajner ukazao je na značaj Evropskih igara kao prvog evropskog multisportskog takmičenja za seniore:

- Imajući u vidu da se Evropske igre ove godine održavaju po prvi put, posebno smo uzbuđeni što će naši sportisti imati priliku da se upišu u sportsku istoriju. Ovo je najvažnije takmičenje u tekućoj godini, a u prilog tome govori i činjenica da će sportisti u 11 od ukupno 16 olimpijskih sportova na programu moći da se bore za direktan plasman ili kvalifikacione bodove za Olimpijske igre u Riju. Siguran sam da će nam leto doneti mnogo razloga za zadovoljstvo, jer do sada već imamo 79 kvalifikovanih sportista u 13 sportova, a očekujem da do juna tim Srbije bude još jači i brojniji.

Olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić iznela je svoja očekivanja od Igara u Bakuu:

- Tim Srbije još uvek se gradi, a ja priželjkujem da nas u Bakuu bude više od 100. Sa ponosom ćemo predstavljati svoju zemlju i nadamo se medaljama. Nama tekvondistima takmičenje će biti posebno značajno zbog činjenice da ćemo moći da prikupljamo i kvalifikacione bodove za Olimpijske igre u Riju.

Učenici osnovne škole "Ivo Andrić", pobednici prošlogodišnjeg "Olimpijskog druženja", formirali su broj 100, kako bi na taj način obeležili taj datum i podsetili se na osnovne principe olimpizma i olimpijske vrednosti koje su imali prilike da nauče na druženju sa našim sportistima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.