Izvor: eKapija | Sreda, 04.03.2015.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekordna sezona na Staroj planini - Više od 35.000 gostiju, 30% stranci

Stara planina (Foto: www.jpstaraplanina.rs)
Ove zimske sezone za boravak na Staroj planini vlada nezapamćeno interesovanje. Sve popularniji hotel "Falkensteiner Stara planina" pun je od početka sezone i traži se soba više. Planinarski dom na Babinom zubu, kojim upravlja opština Knjaževac takođe je rasprodat u toku zime, a i u privatnom smeštaju svi kapaciteti su popunjeni, stoji u saopštenju Preduzeća za razvoj planinskog turizma Stara planina.

Skijališta rade punim kapacitetom, snega ima dovoljno, sve staze su u funkciji i odlično pripremljene, pa je boravak u ovom planinskom centru pravo zadovoljstvo za ljubitelje zimskih sportova. Visina snega na stazama kreće se od 40 do 60cm utabanog snega.

Ove zime je Staru planinu posetilo više od 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena poseta od prethodne sezone, kada je broj posetioca iznosio 29.000.

Iz hotela "Falkensteiner Stara planina" kažu da je ova godina rekordna u odnosu na sve prethodne. Gostiju je u odnosu na isti period prošle godine više za oko 50%, a posebno je značajno što preko 30% gostiju čine stranci, i to pre svega gosti iz Bugarske, Rumunije i Rusije.

Direktor hotela "Falkensteiner Stara planina", Nikola Marković kaže da je ovaj hotel usavršio porodični koncept i da je kao takav već pozicioniran na tržištu regiona. U hotelu u svakom trenutku boravi preko stotinu dece kojima su na raspolaganju posebni hotelski sadržaji –all inclusive koncept gde sva deca od 4-10 godina imaju besplatnu grupnu školu skijanja, besplatan ski pas, besplatan najam ski opreme svaki dan u toku perioda boravka, ujedno i školu plivanja i 8d bioskop i razne dnevne aktivnosti u hotelu i izvan njega. Ove godine postoji i celodnevna animacija i za decu i za odrasle.
Stara planina (Foto: www.jpstaraplanina.rs)
Zahvaljujući takvom pristupu, u hotelu očekuju i dobar poslovni rezultat, koji će, ako je suditi po dosadašnjem delu sezone, takođe biti rekordan.

- Prethodne godine smo značajno unapredili letnju ponudu za naše posetioce, pa je ovaj hotel bio odlično posećen i u toku letnjih meseci. Iako je zimska sezona još uvek u toku, već razmišljamo o proleću i letu, pa i ove godine za naše posetioce pripremamo bogatu ponudu. Gosti našeg hotela uživaju u austrijskim standardima ugostiteljstva na srpski način u kontrolisanim uslovima za boravak mladih porodica i da u tom smislu u ovom trenutku postavljamo nove standarde u definiciji planinskog porodičnog odmora. Stara Planina je definitivno postala nezaobilazan deo srpske turističke ponude kako zimi tako i leti - kaže direktor Nikola Marković.

Zimska sezona je još uvek u toku, pa je još rano za svođenje računa. U svakom slučaju, ovakvo interesovanje turista je pravi pokazatelj da u ovom turističkom centru postoji potreba za širenjem kapaciteta i izgradnjom novih hotela i skijaških staza, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.