Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 02.03.2015.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

IKEA lansirala nameštaj za bežično punjenje mobilnih uređaja

Švedska industrija nameštaja IKEA lansirala je na trzište noćne ormariće, radne stolove i stone i podne lampe koji bežično pune mobilne telefone i tablet računare.

Ti inovativni proizvodi, kako piše "Jutarnji list", već u aprilu biće dostupni i u hrvatskim IKEA robnim kućama.

Kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta "Home Smart", kojim IKEA razvija inovativna rešenja koja doprinose boljem životu kod kuće, a integrišu bežične punjače u komade nameštaja.

- Iz istraživanja i kućnih poseta koje sprovodimo svake godine, znamo da ljudima smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspeti na vreme da pronađu punjač i hoće li im se baterija potrošiti - rekla je načelnica odeljenja rasvete i bežičnog punjenja u IKEA Švedska, Žanet Skjelmos, i istakla da su uz novi nameštaj kablovi - nepotrebni.

- Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova - objasnio je jedan od dizajnera kolekcije Dejvid Val.

Nova "Ikea" kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni "Qi" standard sertifikovanja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen taj standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung).

Uređaje koji nisu QI kompatibilni, poput "iPhone" uređaja, moguće je puniti vitahult navlakom za punjenje, koju će kupci takođe moći da nabave u IKEA robnim kućama, navodi list.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.