NavMenu

Loši uslovi odbijaju goste u Vranjskoj banji

Izvor: RTS Ponedeljak, 02.03.2015. 11:01
Komentari
Podeli
Vranjska banja (Foto: vranjskabanja.co.rs)Vranjska banja
Zbog lekovitosti termalnih voda u Vranjskoj banji najviše je razvijen zdravstveni turizam. Ipak, nedostatak kapaciteta i sadržaja doprineli su da ove zime u Vranjskoj banji gostuje manje turista nego ranijih godina.

Lekovita voda, bogata sumporom i mineralima, temperature od 94 do 110 stepeni, blato i terapije u Specijalnoj bolnici, sinonim su za turizam u Vranjskoj banji.

Vida Kalapati iz Novog Sada 25 godina u banju dolazi zbog lečenja.

- Što se tiče ambijenta moglo bi mnogo toga da se promeni. Prvenstveno dolazim zbog terapije, a osoblje je jako ljubazno - priča Vida.

Dušan Kostić smatra da bi zatvoreni bazen privukao mnogo omladine, a Dragomir Marković, prodavac suvenira, kaže da šest meseci radi sa gubitkom.

Prihod kakav bi mogla da ostvari banja ne uspeva, jer nema dovoljno kapaciteta. U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, gde jedino funkcioniše smeštaj, od 120 ležajeva popunjeno je 60.

Pi-ar ove bolnice Slavoljub Kostić kaže da je najveći broj ljudi koji vikendom dolaze iz Makedonije. Njih je, kaže, ta banja oduvek privlačila.

Hotel "Železničar" radi otežano zbog nedostatka sredstava. Zaposleni platu nisu primili godinu i po dana, a gostiju nema.

Direktor hotela Milojko Nedić kaže da hotel nema nikakvu nabavku i naglašava da bi gostiju bilo, ali da je carina još uvek tu.

Gosti ne mogu da potraže smeštaj ni u privatnim kućama, jer one nemaju dozvole za rad.

Saradnik u Turističkoj organizaciji Vranja Nebojša Stančić rekao je da je bilo privatnog smeštaja do pred kraj prošle godine, ali da sada imaju problem da to reše.

- Nadamo se da će se otkloniti problemi i da će banja ponovo imamo privatni smeštaj - dodaje Stančić.

Šezdesetih godina prošlog veka banja je imala godišnje 5.000 gostiju, a mesta za sve nije bilo dovoljno ni u privatnom smeštaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.