NavMenu

Trka za "Meljine" - srpsko-crnogorski konzorcijum solventniji od Britanaca

Izvor: Tanjug Četvrtak, 31.05.2007. 11:12
Komentari
Podeli

MeljineMeljine

Konzorcijum koga čine crnogorske Invest i Atlasmont banke, srpska Specijalna bolnica "Sveti Nikola" i "Atlas CAP", ponudio je 25,1 mil EUR za kupovinu Centra vojno-medicinskih ustanova u Meljinama kod Herceg Novog, saopštila je tenderska komisija.

Na tender se javila još i londonska kompanija "Belfairs management", koja je ponudila 10 mil EUR manje.

Crnogorsko-srpski konzorcijum je u ponudi naveo da u Meljine namerava u narednih sedam godina da investira 119,4 mil EUR i to 99,4 miliona u prvih pet godina, dok je "Belfairs" za investicije ponudio 30 mil EUR u narednih pet godina.

Ponude će, kako je precizirano tenderskim uslovima koje je definisalo crnogorsko Ministarstvo finansija, biti prihvaćene ako investitor dostavi dokaze da se najmanje 10 godina bavi zdravstvenom delatnošću i da ima godišnji obrt najmanje 50 mil EUR u poslednje tri godine.

Bivši vojni kompleks u Meljinama raspolaže sa oko 50.000 m2 zemljišta i 19 objekata, ukupne površine 23.000 kvadrata.

Prema ranijim procenama, Meljine, sa rehabilitacionim centrom, porodilištem, hirurgijom, internim odeljenjem, Institutom pomorske medicine, više kabineta, laboratorijom, Centrom za transfuziju i vilom "Lovćenka", vrede oko 100 mil EUR.

Tenderska komisija obavezna je da u narednih 15 dana oceni ponude i blagovremeno obavestiti javnost o daljem toku tenderske procedure.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.