Izvor: Tanjug | Petak, 27.02.2015.| 12:09

"Swarovski" premešta proizvodnju iz Kine i Češke u Srbiju

(Foto: swarovski.com)
Austrijski koncern "Swarovski" zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i proizvodnju će skoncentrisati na Austriju i Srbiju, saopštila je danas ta kompanija. U kineskom Jingšangu, odlukom ove kompanije, biće zatvoreno 200 radnih mesta, a u Češkoj 75.

- Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti skoncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu - najavljuje "Swarovski" u saopštenju.

Proteklih meseci su analizirani proizvodni pogoni u inostranstvu, pri čemu "Swarovski" ističe, da uslovi konkurentnosti u Kini otežavaju koncernu proizvodnju pod sopstvenim visokim poslovnim etičkim i kvalitativnim standardima.

Zbog toga se kompanija odlučila na zatvaranje pogona u Kini, o čemu su informisani zaposleni. U Češkoj, kako se navodi u saopštenju, tokom godine će uslediti povlačenje. Proizvodnja, kako se navodi u saopštenju, biće skoncentrisana i unapređena u Vatensu i Srbiji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.