Izvor: Beta | Četvrtak, 26.02.2015.| 16:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Objavljena nova lista najvećih poreskih dužnika

Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika na kojem je 407 aktivnih preduzeća, 745 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 221 su u restrukturiranju, 399 je brisano iz registra, a 147 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju 2014. godine bilo je kragujevačko preduzeće "Zastava oružje" čiji je dug 7,57 milijardi dinara.

Sledi "Krušik" Valjevo (2,53 milijardi), zatim "PPT Namenska" iz Trstenika (2,1 milijarde), Kompanija "Borba" (1,8 milijardi), "Monus" (1,5 milijardi), a ta kompanija je podnela zahtev za reprogram duga.

Među najvećim dužnicima su i "Simex", "Lola livnica", "Mera invest", "Sloboda", Koncern "Farmakom", Fudbalski klubovi "Crvena zvezda" i "Partizan", "Beohemija", "Pink international", Kompanija "Novosti", RTS, "Zekstra grupa".

Na spisku najvećih poreskih dužnika je 647 preduzetnik, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik "Zelene jabuke" iz Smederevske Palanke čiji je dug 116,1 milion dinara.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,76 milijardi i Investbanka sa dugom od 23,1 milijardu dinara.
Kompletnu listu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.