NavMenu

Milan Petrović ponovo predsednik Srpske asocijacije menadžera

Izvor: eKapija Sreda, 25.02.2015. 08:39
Komentari
Podeli

Milan PetrovićMilan Petrović
Dosadašnji predsednik Srpske asocijacije menadžera, Milan Petrović izabran je na osmoj Godišnjoj skupštini SAM-a da ovu asocijaciju predvodi i u naredne dve godine.

- Počastvovan sam i privilegovan što ću i naredne dve godine predstavljati i voditi Srpsku asocijaciju menadžera, odabranu ekipu od više od tri stotine uspešnih, ambicioznih, vrednih i posvećenih ljudi. Upravo zahvaljujući njima, ali i Izvršnoj kancelariji koja je tajna uspeha SAM-a, iza nas su odlični rezultati. Nastavljamo dalje, još snažnije, sa fokusom na građenju i unapređenju pojedinca - menadžera i lidera, kao osnove za uspešno rukovođenje timovima i kompanijama - izjavio je Milan Petrović, novi predsednik SAM-a.

- Posebno smo ponosni što možemo da najavimo saradnju sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat razvoja preduzetništva u Srbiji, a koji ćemo realizovati u partnerstvu sa "DNA Communication" - rekao je Milan Petrović, predsednik SAM-a i dodao da će ovaj projekat u trajanju od 18 meseci, podržati pokretanje sopstvenog biznisa i podstaći preduzetništvo u regionima u kojima se očekuje da će veliki broj radnika ostati bez posla u državnim preduzećima, jer predstavljaju "tehnološki višak".

- Glavni cilj projekta je povećanje informisanosti o tome da program restruktuiranja i otpremnina može predstavljati šansu za novi početak, kao i o tome kako pokrenuti sopstveni biznis - naveo je Petrović.

Novi Upravni obor

Na Skupštini je, na osnovu glasova članova ove asocijacije, izabran i novi sastav Upravnog odbora koji će činiti brojni priznati menadžeri i privrednici.

Članovi novog Upravnog odbora SAM-a su: generalna direktorka kompanije "Gorenje" Stanka Pejanović, predsednik Upravnog odbora kompanije "Publics Group Serbia", Miša Lukić, generalni direktor NIS-a , Kiril Kravčenko, direktor kompanije "Schneider-Electric" Dragoljub Damljanović, direktorka SBB-a Dragica Pilipović-Chaffey, konsultant u EBRD-u , Bojan Radun, direktor privrednog društva kompanije "Vip mobile" Dejan Turk i advokat u kompaniji "Naumović & Partners" Zoran Naumović.

Među novim članovima Upravnog odbora su i generalni direktor "Orion telekoma" Slobodan Đinović, direktorka kompanije "PwC" Biljana Bogovac, partner u kompaniji "Impact CTS" , Mihailo Janković, osnivač i generalni direktor "ICT Hub"-a u agenciji "DNA Communications" Dejan Ranđić, vlasnik kompanije "Senzal Capital" Rade Rakočević, generalni direktor NCR-a Vladan Živanović, osnivač i generalni direktor agencije "Represent System" Borislav Miljanović, predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić i direktor za poslove sa fizičkim licima i malim biznisom i član Izvršnog odbora banke Intesa Darko Popović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.