Izvor: eKapija | Utorak, 24.02.2015.| 14:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nagrada urednici "eKapije" Mariji Kambić - KPN dodelio priznanja "Poslovni čovek godine"

Nataša Ranitović, supruga pokojnog Gordana Ranitovića, urednica "eKapije" Marija Kambić i Nenad Blagojević, novinar lista "Lisa" i prošlogodišnji dobitnik priznanja (Foto: Mileta Mirčetić)
Na tradicionalnoj dodeli nagrada "Poslovni čovek godine" koje dodeljuje Klub privrednih novinara Srbije, glavna i odgovorna urednica portala "eKapija" Marija Kambić, dobila je priznanje "Gordan Ranitović" za 2014. godinu za istraživačko novinarstvo.

Marija Kambić završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu i već 10 godina se bavi privrednim i ekonomskim novinarstvom. Svojim intervjuima i temama urednica "eKapije" pokušava da, promovišući dobru poslovnu praksu, kvalitetne menadžere, uspešne privrednike i zanimljive biznis ideje, motiviše sve privrednike da lakše prevaziđu sve izazove poslovanja u današnjim uslovima.

- Izuzetno sam ponosna na današnje priznanje, pogotovo što su u žiriju renomirani privredni novinari. Kada kolege prepoznaju rad i uruče javno priznanje, to predstavlja veliku čast, ali i obavezu. Uz pomoć mladih novinara u svom timu uspeli smo da pozicioniramo "eKapiju" kao vodeći privredni portal u Srbiji i regionu. Svesni smo svog uspeha, ali i spremni za nove izazove i još bolje rezultate - rekla je urednica "eKapije" Marija Kambić.

Glavno priznanje "Poslovni čovek godine" Klub privrednih novinara dodelio je predsedniku kompanije "Yumis" Milovanu Kociću, a za kompaniju godine proglašen je "Tigar Tyres Serbia".

Tradicionalna priznanja privrednicima i kompanijama, koje su svojim radom obeležile godinu, uručena su na svečanosti u Privrednoj komori Srbije.

Priznanje "Projekat godine" uručeno je Termolektrani "TE KO Kostolac" direktoru Draganu Jovanoviću, dok je poslovni potez godine otvaranje fabrike "Fresenius Medical Care" u Vršcu.

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. Radojica Rovčanin, dobitnik je priznanja za društveno odgovorno poslovanje, dok je preduzeće "Prvi Partizan" Užice dobitnik priznanja za održivost domaće proizvodnje.
Državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović i predsednik kompanije "Yumis" Milovan Kocić (Foto: Tanjug/Danilo Peternek)


Mladi menadžer godine je Dejan Dramićanin direktor BITGER grupe koja se bavi informatikom.

Plakete i priznanja "Menadžer godine" dobio je Predrag Đurović iz "Žitopromet mlina" za investiciju i proizvodnju žitomlinskih i testeničarskih proizvoda, a Pavle Nenadović iz gazdinstva "Nenadović" za investicije u ratarsku proizvodnju.

Isto priznanje uručeno je Ljubiši Drinjakoviću iz mlekare "Bodri" u Takovu za investiciju i inovativnost u proizvodnji mlečnih proizvoda, menadžeru Klastera tekstilaca Novog Pazara ASSTEX Nerminu Baliji za udruživanje i rezultate klastera.

Direktor Specijalne bolnica "Čigota" dr Željko Stakić dobio je priznaje za 50 godina uspešnog rada te ustanove i doprinos razvoju zdravstvenog turizma, dok je plaketa za predanost i petnaestogodišnju posvećenost humanitarnom radu, uručena je Humanitarnoj organizaciji "Stara Raška".

"Zlatno pero" koje se tradicionalno dodeljuje za privredno novinarstvo dobila je novinarka Biznis dodatka lista "Danas" Mirjana Stevanović.

Žiri Kluba privrednih novinara, na čijem je čelu ove godine novinar Tanjuga Gordana Divnić, odlučio je da ove godine nagradi one, koji su uspeli ne samo da održe proizvodnju, već i da pokrenu nove investicije, u godini koja je veoma bila teška za privredu.

Na to ukazuju podaci da je industrijska proizvodnja bila manja za 6,5%, nego prethodne godine, a najveći problemi bili su nelikvidnost, nesolventnost i siva ekonomija.
Fotogalerija
Poslovni čovek godine - dodela nagrada

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.