Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.02.2015.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Novom Sadu otvorena savremena ginekološka bolnica "Ferona"

(Foto: facebook)
U Novom Sadu je otvorena savremena ginekološka bolnica "Ferona", a okosnicu ove ustanove čini novosadski tim lekara specijalista za vantelesnu oplodnju koji je oformila prof dr Vesna Kopitović. Kao pioniri u lečenju steriliteta oni već godinama uspešno primenjuju postupke vantelesne oplodnje, a liderstvo se ne ogleda samo u velikom iskustvu i stručnosti, činjenici da iza njih stoji više od 10.000 ciklusa vantelesne oplodnje i više od 3.000 rođene dece, već i u tome da svoje znanje i iskustvo nesebično dele sa drugima, objavio je časopis "Hello".

Članovi tima, doc dr Aleksandra Trninić Pjević, prof dr Artur Bjelica, dr Irena Bujaš, mr dr Maša Todorović Veljin, Stevan Milatović, dr Srboljub Arsić, kao i embriolozi Vera Kremić, Aleksandar Aranđelović, Jelena Vukosavljević i konsultanti iz Belgije, Austrije, Turske, Grčke i Mađarske, obučavani su u vodećim svetskim centrima iz oblasti asistirane reprodukcije.

Bolnica "Ferona" jedina je medicinska ustanova koja ima laboratorije po svetskim i EU standardima, tzv "čiste sobe". Pored lečenja steriliteta i vantelesne oplodnje, specijalna bolnica "Ferona" okupila je i druge vodeće stručnjake iz ginekologije i akušerstva, lidere u oblasti perinatologije, vođenja trudnoće, ginekoloških operacija svih profila, kao i specijalista interne medicine, neurologije, akupunkture, radiologije, bolesti dojke, psihologije i brojne druge, navodi časopis "Hello".
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.