Izvor: Tanjug | Subota, 21.02.2015.| 10:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Informacije umesto reklama - U Beogradu će biti raspoređeno 36 LED ekrana koji će najavljivati kulturna, turistička i druga dešavanja

(Foto: I.Vukša)
Na visokim elektronskim panoima na teritoriji Beograda uskoro će biti objavljivane servisne informacije i najavljivane kulturne, turističke manifestacije i dešavanja u gradu, kao i sve što građanima može da bude važno i interesantno.

O tome su se u petak (20. februar 2015) dogovorili sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor firme "Digital printing center" Slobodan Petrović, koji su potpisali Protokol o saradnji gradskog sekretarijata i te firme o korišćenju postavljenih objekata za oglašavanje.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, Maljković je rekla da će informacije biti na panoima u narednih desetak dana.

- Protokol koji smo potpisali je za Grad besplatan, a informacije koje su namenjene građanima su takođe besplatne, pa ne moraju da koriste internet ili kupuju novine- rekla je ona i dodala da će informacije biti dostupne na više od 36 lokacija u gradu.

Petrović je istakao da će na ovaj način Beograd biti "rame uz rame" sa mnogim većim svetskim i evropskim prestonicama.

- Informacije će građanima biti dostupne na mreži od 36 LED ekrana. Uspeli smo da napravimo reklamno-informacioni sistem i da uklopimo saradnju naše firme i Grada, kako bi informacije bile tačne, pravovremene i dostpune svima - kazao je Petrović.

Direktor kompanije "Beokom servis" Darko Glavaš, koji je prisustvovao potpisivanju Protokola rekao je da se inicijativa za uspostavljanjem ovakve saradnje uklapa u planove Gradske uprave za brzim i dostpunim informacijama ka građanima.

- Ove godine se uvode i brojni novi elektronski servisi, tako da je ovo samo logičan nastavak aktivnosti, odnosno mogućnosti da građanima plasiramo informacije u realnom vremenu - rekao je Glavaš.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.