Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.02.2015.| 17:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sertić i ambasador Austrije o ekonomskoj saradnji i uvođenju dualnog obrazovanja

Željko Sertić
Ministar privrede Željko Sertić i ambasador Austrije Johanes Ajgner (Johannes Aigner) razgovarali su u četvrtak (19. januara) o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, saopštilo je to ministarstvo.

Zaključeno je da postoje svi uslovi da se dosadašnje privredne veze dalje razvijaju kao i da će Austrija podržavati Srbiju na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji.

Ministar i ambasador su se složili da je regionalna ekonomska saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana, a odlazak potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i ministra privrede Željka Sertića u Prištinu, na konferenciju šefova diplomatija i ministara privrede zapadnog Balkana, je od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.

Ministar Sertić i ambasador Ajgner su se složili i da je potrebna dalja saradnja u oblasti uvođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, koje se u Austriji i Nemačkoj pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prilikom zapošljavanja mladih.

- Dosadašnja primena ovog vida obrazovanja, pre svega u srednjoškolskom centru u Pećincima, gde kompanija "Bosch" školuje mlade kadrove koji će odmah naći posao u ovoj fabrici, dala je odlične rezultate - objasnio je ministar Sertić.

Ambasador Ajgner je obećao punu austrijsku pomoć u uvođenju dualnog obrazovanja u srpski školski sistem.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.