NavMenu

Premijera filma "Enklava" 4. marta u "Sava centru"

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.02.2015. 13:16
Komentari
Podeli
Nebojša Glogovac (Foto: MegaComFilm)Nebojša Glogovac
Dugo očekivana domaća premijera filma "Enklava" reditelja Gorana Radovanovića biće održaćana 4. marta u Velikoj dvorani "Sava centra" od 19 časova u okviru FEST-a. Repriza je 1. marta u bioskopu "Fontana" 19 časova.

Film obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama – enklavama, ostrvima hrišćanske manjine okružena morem muslimanske većine. To je priča o životu Srba i Albanaca, smeštena u 2004. godinu, samo nekoliko nedelja posle pogroma na Kosovu.

Glavni glumci, pored Nebojše Glogovca, Anice Dobre, Nenada Jezdića i Miodraga Krivokapića, su i dva dečaka sa Kosova, iz enklava, Filip Šubarić i Denis Murić, koji je posle fascinatnog debitovanja u "Enklavi" igrao i u filmu "Ničije dete".

Muziku potpisuje čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru, scenografiju Vladislav Lašić, a montažer filma je Andrija Zafranović.

Film je dobio podršku domaćih filmskih i državnih institucija (Filmski Centar Srbije, Ministarstvo za kulturu, Kancelarija za Kosovo i Metohiju) ali i nekih najznčajnijih medjunarodnih, kao što su "Eurimages" i "Global Film Initiative" u čijem bordu su Pedro Almodovar, Lars fon Trir (Lars von Trier), Mira Nair, Bela Tar (Bela Tarr)…

Posle premijere na FEST-u, "Enklavu" očekuje bogat internacionalni festivalski život na preko tridestak festivala širom sveta.


- Meni je važno da će i naša ali i inostrana publika konačno moći da vidi jednu univerzalnu priču koja se ne stidi svog srpskog utemeljenja i identiteta - istakao je reditelj Radovanović kome će sa Enklavom ovo biti četrvto pojavljivanje na FEST-u.

Ulaznice za premijeru filma Enklava, koja će se održati u okviru FEST-a 4. marta u Velikoj dvorani Sava centra (19h), u prodaji su i mogu se kupiti po ceni od 350 dinara na blagajni Sava centra. Takođe su u prodaji ulaznice i za repriznu projekciju koje će se održati 5. marta u bioskopu "Fontana" u 19 časova - mogu se kupiti na blagajni bioskopa po ceni od 300 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.