NavMenu

Ko će biti "EY Preduzetnik godine" u Srbiji za 2014. godinu - Dodela nagrada 19. februara

Izvor: eKapija Sreda, 18.02.2015. 12:22
Komentari
Podeli

Sa prošlogodišnje dodele nagradaSa prošlogodišnje dodele nagrada
Srbiji će 19. februara, treću godinu za redom, biti dodeljena najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu – EY Preduzetnik godine koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY ("Ernst & Young").

Za ovo priznanje takmičio se dvadeset i jedan preduzetnik iz deset gradova Srbije, a nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za "EY Svetskog Preduzetnika godine", koji kompanija EY organizuje u junu 2015. godine u Monte Karlu.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, biće održan u Kristalnoj dvorani hotela "Hayatt Regency" u Beogradu. Pored glavne nagrade, priznanja će biti uručena i u potkategorijama "EY Brzorastući Preduzetnik godine" i "EY Inovativni Preduzetnik godine".

Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik, Rade Ljubojević ("Sirogojno Company"; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013), a među ostalim članovima našli su se i Darko Budeč ("Buck" ; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012), Gordana Danilović Grković (Poslovno - tehnološki inkubator tehnoloških fakulteta Beograd), Miloš Jelić ("Nelt"), Edvard Jakopin (Ministrarstvo privrede Vlade Republike Srbije), kao i prof. dr Dejan Ilić (Varta, EY Preduzetnik godine 2005, Nemačka) u svojstvu počasnog člana žirija.

Izbor pobednika zasniva se na ključnim faktorima kao što su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Nagrada EY Preduzetnik godini postoji već dvadeset i osam godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine.

Više informacija o kandidatima koji su konkurisali za ovogodišnju nagradu i od kojih će 19. februara neko poneti priznanje EY Preduzetnik godine pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.