Izvor: Danas | Utorak, 17.02.2015.| 12:34

Pariguz čeka investitora - Plan detaljne regulacije za jezero u Resniku biće završen u prvoj polovini 2015.

(Foto: rakovica.rs)
Duži niz godina govori se o izgradnji sportsko - rekreativnog centra na jezeru Pariguz u Resniku, međutim kao navode iz opštine Rakovica, tek izradom Plana detaljne regulacije stvaraju se uslovi za privođenje jezera svojoj nameni.

- Napori opštine Rakovica, da se na jezeru u Resniku izgradi sportsko-rekreativni kompleks pogrešno su shvaćeni. Opština Rakovica će stvarati uslove da se privuče investitor koji će izgraditi sportsko-rekreativni kompleks, dok sama opština neće graditi. Radimo na izradi planskih dokumenata bez kojih je nemoguće privesti jezero svojoj nameni - kaže za Danas, predsednik ove opštine Vladan Kocić.

Prema njegovim rečima, na inicijativu opštine Rakovica, a Odlukom Skupštine grada Beograda na sednici održanoj 23. juna 2014. godine, pristupilo se izradi Plana detaljne regulacije za jezero u Resniku.

- Očekujemo da Plan detaljne regulacije bude gotov u prvoj polovini ove godine. U međuvremenu, smo uradili idejno rešenje za jezero koje nije obavezujuće za investitora. Budući investitor može doći sa sopstvenim rešenjem koje će se kretati u zadatim parametrima, što znači da će sam izgled sportsko-rekreativnog kompleksa zavisiti od ideje samog investitora. Interes opštine je izgradnja što većeg broja objekata (sportskih, rekreativnih) koji će privlačiti turiste - ističe Kocić. On dodaje da poslednjih nekoliko godina vlada veliko interesovanje potencijalnih investitora za jezero u Resniku, i očekuje da će se u drugoj polovini ove godine pojaviti ozbiljan investitor. Najveće interesovanje pokazuju strani investitori, a po završetku pomenutog Plana detaljne regulacije stvoriće se uslovi za pregovore sa investitorima.

Kocić je ponovio da je ključni problem, što se do sada nije realizovana ideja izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa, je nedostatak planske dokumentacije. On je podsetio da je pred Idejnog rešenja opštine za jezero, urađena i Studija o izvodljivosti, dok je Institut "Jaroslav Černi" uradio projekat čišćenja jezera.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.