NavMenu

Državna lutrija Srbije - u toku pregovori o kupovini makedonske i crnogorske lutrije

Izvor: Danas Petak, 25.05.2007. 09:50
Komentari
Podeli

Za dve i po godine poslovanja Državne lutrije, u budžet Srbije inkasirano je 65 mil EUR.

-Sav prihod uplaćen je na račune oranizacija koje brinu o osobama sa invaliditetom, zatim na račune lokalne samouprave, sportskih i socijalno-humanitarnih oganizacija - izjavio je Bojan Krišto, direktor Državne lutrije Srbije.

On je podsetio da su u tom periodu izvučene 23 sedmice i dodeljene nagrade čija vrednost u proseku iznosi oko milion EUR, a uručeno je i 400 vrednih nagrada u instant igrama na sreću. Krišto je procenio da će prihod ove godine dostići oko sedam milijardi dinara, što bi bilo povećanje od oko 200 miliona dinara u poređenju sa 2006.

Loto je prošle godine doneo prihod od 4,1 milijardu dinara, instant srećke - 1,9 milijardi, a od tombole je zarađeno 0,7 milijardi dinara.

Govoreći o planovima Državne lutrije Srbije Krišto je naglasio da su u toku pregovori o kupovini lutrija u Crnoj Gori i Makedoniji, dok se sa jednom ruskom firmom pregovara o mogućnostima organizovanja igara na sreću u toj zemlji.

- Državna lutrija Srbije je i u partnerskim odnosima sa Lutrijom Republike Srpske sa kojom ima odličnu poslovno-tehničku saradnju, naročito kada je reč o uslugama obrade podataka za igru na sreću Loto 7/39, istakao je Krišto i podsetio da je preduzeće na čijem je čelu, pored Kasina "Austrija" i Kasina "Loutarka", vlasnik i 10% akcija u Grand kasino "Beograd", čije otvaranje je najavljeno za jul.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.